Annons

Nihlstorp redo för debut

Här kommer kvällens heta tips.
Räkna med att Christopher Nihlstorp, 30, gör SHL-debut i Växjö Lakers kasse mot anrika Brynäs i Gavlerinken Arena.
Sport • Publicerad 17 september 2014
Foto: MIKAEL FRITZON / TT

– Brynäs borta är alltid tufft. Vi har förberett oss väl, tränat bra, och jag åker till Gävle med positiva känslor, säger Christopher Nihlstorp.

Om han eller Stefan Steen vaktar kassen släpper tränaren Sam Hallam på matchdagen.

Annons

– Efter värmningen får jag beskedet, vet Lakers stjärnvärvning.

Christopher Nihlstorp trivs både i laget och i Växjö sedan han lämnat Dallas Stars i NHL och Texas Stars i AHL efter två år i Nordamerika.

– Visst är det en del omställningar i flytten, men jag har kommit jättebra in i Lakers lagbygge. Att bo i en mindre stad har jag gjort tidigare i Ängelholm och Karlstad. Det har alltid fungerat bra.

Efter succéåren i Färjestad 2010-12 stack Christopher till Texas. I AHL och Texas Stars blev han mästare sedan han vaktat kassen i 19 matcher i rad. Strongt.

– Vi hade ett väldigt bra lag som lyckades gå hela vägen. AHL-slutspelet var det bästa på hela året och då kände jag, trots det täta matchandet, ingen trötthet. Men visst var säsongen lång när den tog slut 22 juni.

Jämför AHL med SHL?

– Svårt att jämföra då det spelas två helt olika typer av hockey. Det är bra spel och hög nivå i båda ligorna, svarar Christopher.

Är några av dina gamla lagkamrater på väg till NHL?

– NHL-campen ska snart börja. Jag tror att några kan kriga sig till en plats.

I Växjö Lakers kamperar Christopher ihop med Stefan Steen om målvaktsjobbet.

Annons

– Innan jag kom hem till Sverige hade jag bara hört Stefans namn. Stefan vann SM_guld med Skellefteå AIK och han har varit jättebra i våra två första matcher.

När vi ändå är inne på ämnet målvakter.

På tisdagen blev det klart att Brynäs tills vidare lånar in Christoffer Bengtsberg från Almtuna i allsvenskan. Den förre Lakers-och Trojamålisen ska stärka upp bakom Bernhard Starkbaum, då både Jonas Johansson och Felix Sandberg är sjuka.

Brynäs sportchef Stefan Bengtzén och målvaktstränare Pecka Alcén visste att en bra stand in fanns i Uppsala.

– Det känns bra och jätteroligt att vara här. Jag har inte haft någon kontakt med Brynäs tidigare förrän Stefan och Pecka hörde av sig. Nu är jag här och det känns bra, säger Christoffer Bengtsberg till Brynäs IF:s hemsida.

– Det är helt klart ett par steg upp från hur jag tränat de senaste veckorna, men det går snabbt att komma in i det. Pecka är bra och vill att jag ska kunna prestera mitt bästa. Nu är det bara att kriga.

Brynäs har resoekt för guldtippade Lakers eller som assisterande tränaren Ove Modin utrycker sig:

– Ja, vi vet att vi kommer att möta ett bra lag, men vi kommer följa vår matchplan för att kunna upprepa vår match mot Leksand. Gör vi det ska Växjö vara väldigt bra för att kunna slå oss.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons