Nils och Josh glänste

Att poängkungen Josh Soares gör snygga mål har publiken i Växjö Ishall blivit bortskämda med.
Men mot Mora klev 19-årige Umeåpojken Nils Andersson oväntat in bland målskyttarnas skara.
Sport • Publicerad 8 februari 2011

– Jag åkte på en sjukdom efter jul och hamnade sedan i en dipp. Nu känns det som om jag är tillbaka spelmässigt, förklarar den förre Björklöventalangen.

Nils har gjort två allsvenska mål för Växjö Lakers - båda mot Mora.

– Jag trivs tydligen mot Mora. Att göra mål är speciellt och det är alltid lika kul att spela här hemma. Det är drag på läktarna och vi har våra fantastiska fans, förklarar Nils Andersson.

Berätta om ditt mål som gav 5–1?

– Dustin Johner gav mig pucken och åkte sedan fram och skymde deras målvakt vid första stolpen. Det var bara att hänga dit pucken, svarar Nils.

Din syn på matchen?

– Jag tycker att vi gör det riktigt bra och jobbar i 60 minuter. Mora kunde aldrig bjuda oss kamp och låsa fast oss i vår zon.

Innan unge Andersson slog till hade en viss Josh Soares, 29. bjudit på kvällens höjdpunkt, 4–1-målet.

Ett hårt skott i krysset.

– Alltid skönt att göra mål och några av samma kaliber har jag väl hunnit med under säsongen. Efter fyran var de knäckta, säger Josh Soares.

– Jag spelade biljard med sargen och ville i skottögonblicket ha pucken mot närmaste hörnet. Det lyckades.

Josh Soares är ett fullblodsproffs. Han har nu 50 pinnar i poängligans topp.

Många gånger när Lakers-träningen är avslutad har han dröjt kvar på isen för att träna skott. Han har siktat pucken mot krysset i timmar.

Slit lönar sig.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.