Noah Welch borta en längre tid

Försiktigt positivt om Robert Rosén. Beckmörker för Noah Welch. Så lyder sjukvårdens besked efter Växjö Lakers skador mot Frölunda.
Sport • Publicerad 7 december 2012
Utslagen. Växjö Lakers back Noah Welch tacklades in i sargen och bröt nyckelbenet. "No, no, not Noah" skriver Smp:s krönikör Dan Magnusson apropå backresens skada. Foto: URBAN NILSSON
Utslagen. Växjö Lakers back Noah Welch tacklades in i sargen och bröt nyckelbenet. "No, no, not Noah" skriver Smp:s krönikör Dan Magnusson apropå backresens skada. Foto: URBAN NILSSONFoto: 

Efter bara tre minuters spel i torsdagens match i Vida Arena tryckte Frölundas Fredrik Sjöström till Noah Welch. Den hundra kilo tunga amerikanen flög med axeln före in i sargen och blev liggande. Det såg inte bra ut. Och det verkar inte vara speciellt bra heller.

– Väldigt mycket handlar om hur operationen och läkandet går. Det är allt mellan sex och tio veckor. Det är väldigt tråkigt, men skador är en del av verkligheten av hockeyn, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers.

Vad säger du om tacklingen?

– Jag vill inte säga så mycket, men det är helt klart inte en tackling man vill se. Jag har otroligt svårt att se att Sjöström är stolt över den i dag.

De senaste veckorna har Växjö Lakers haft sju backar med sig i laguppställningen. Extrabacken Björn Karlsson tog plats bredvid Kristofer Berglund när Welch tvingades lämna matchen senast. På grund av amerikanens skada kommer Växjö Lakers att kalla hem utlånade Tom Linder från Karlskrona.

– Det är naturligt att vi plockar tillbaka Tom när vi tappar en back. Sedan får vi se hur vi går vidare på längre tid.

I slutet av första perioden mot Frölunda var det Robert Roséns tur att linka av isen. Han tejpade sin skadade fot och försökte spela i inledningen av andra perioden, men det funkade inte. Dagen efter matchen är beskeden försiktigt positiva.

– Den preliminära rapporten sade att det var en ganska ordentlig stukning. Det känns inte som hans medverkan på annandagen ska vara i fara, säger Henrik Evertsson.

Oavsett skadeläge hade Robert Rosén inte varit aktuell för spel i söndagens bortamatch mot AIK. När förra säsongens poängkung gjorde den omtalade övergången från AIK till Växjö Lakers innehöll affären ett förbud mot att spela under de två inledande matcherna på Hovet. Därför lär Växjö Lakers troligtvis köra vidare med samma manskap som avslutade torsdagens match.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.