Norlander i fortsatt jakt på täten

Delad tvåa efter första rundan.
Trea efter andra.
Henrik Norlander fortsätter att spela stabilt och säkert under PGA-tourtävlingen i Kalifornien.
Golf • Publicerad 13 februari 2021
Henrik Norlander.
Henrik Norlander.Foto: Eric Risberg/AP/TT

Placeringsraden från de tre senaste tävlingarna är imponerande.

Men kanske kan Henrik Norlander bräcka 12–2–22 när spelet på Pebble Beach och Spyglass Hill i Kalifornien närmar sig ett avgörande.

Efter att ha varit delad tvåa efter första rundan av PGA-tourtävling, är 33-åringen fortfarande med i täten och är trea med två speldagar kvar.

Norlander noterade tre birdies – hål tre, sju, femton – och en bogey – hål ett – under andra rundan, den här gången på Spyglass Hill, och med två slag under par för dagen är svensken upp på totalt –10.

Det var en siffra som han länge delade med Jordan Spieth och Daniel Berger, men den amerikanska duon sänkte ytterligare birdies och toppar resultattavlan på –12 respektive –11.

Alex Norén gick inte lika bra som Henrik Norlander. 38-åringen gick runt på 76 slag, totalt sex över par, och klarade därmed inte "cutten".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.