Norlander jagar täten på Pebble Beach

Henrik Norlander visar fortsatt fin form på PGA-touren.
Efter första dagens spel delar svensken delar andraplatsen i Pebble Beach Pro-Am.
Golf • Publicerad 12 februari 2021
Henrik Norlander har inlett veckans PGA-tävling strålande. Arkivbild.
Henrik Norlander har inlett veckans PGA-tävling strålande. Arkivbild.Foto: Jamm Aquino/AP/TT

Efter tre raka tävlingar med fina resultat visade Henrik Norlander redan från start att han var att räkna med även på Pebble Beach söder om San Francisco.

Efter tre hål låg han två under par och efter sju hål minus fyra. Under sista nio blev ett mindre lyckat utslag på hål 12, ett korthål, enda plumpen i protokollet. Slaget ledde till en bogey, men Norlander lät inte det dämpa jakten på en bra score – de följande tre hålen gav tre raka birdies.

Totalt gick Norlander runt på 64 slag, 8 under par, och delar andraplatsen, två slag bakom Patrick Cantlay.

Nu gäller det för svensken att hålla i spelet även på fredagen, när han tar sig an banan Spyglass Hill, den svårare av de två banor tävlingen avgörs på. Av de 21 främsta efter dag ett hade 19 spelat på lättare Monterey Peninsula.

Tävlingens andre svensk, Alex Norén, inledde med 74 slag och ligger först på 118:e plats. Han spelade däremot på Spyglass Hill och har chansen att spela upp sig under fredagen.

Pebble Beach Pro-Am spelas normalt med lika många amatörer som proffs, men på grund av coronapandemin får amatörerna – som normalt även inkluderar kändisar från Hollywood och sportvärlden – i år stå över tävlingen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.