Annons

Nu ska Sofie slåss om en plats i startelvan

Nu öser Sofie Andersson, 20, in fotbollsmål igen.
Den förra skyttedrottningen i Öster spelar numera för Kopparberg/Göteborg FC som föll i finalen i SM i futsal med 11-2 mot KIF Örebro.
Sport • Publicerad 13 februari 2006

Pia Sundhages Örebrotjejer upprepade därmed SM-guldet.

- Jag börjar komma tillbaka efter min fotoperation och nu har jag bara två mål, dels att ta en plats i Kopparberg/Göteborgs startelva och dels ta tillbaka min plats i U 21-landslaget, säger Sofie, som just bjudit på tre mål vid sitt lags 7-0-seger mot Gamla Upsala SK.

Annons

Det kan bli tufft att övertyga tränaren Martin Pringle om att Sofie ska ha en plats från start. Konkurrensen är hård.

- Vi har värvat Salina Olsson från Hammarby och hon är självklar i anfallet. Om den andra platsen står det mellan mig och Sara Lindén från Dalsjöfors.

Kul med utrymme

I september opererade Sofie en spricka i foten och smärtorna i foten kom då och då under Växjömatcherna.

- Den här typen av inomhusturneringar är kul. Salina Olsson håller undan motståndarnas försvarare och jag får utrymme för att avsluta, säger Sofie Andersson

- Jag spelade många cuper med Öster och det är roligt när lag från lägre divisioner har en chans att slå allsvenskar .

Götets allsvenskar besegrade IFK Värnamo med 3-2 och Gamla Upsala med 7-0 innan laget spelade 1-1 mot Sunnanå.

Trivs

Sofie Andersson jobbar på kansliet hos Göteborgs Fotbollförbund och trivs bra med att syssla med fotboll de flesta av dygnets timmar.

Förra Östertjejen Frida Thydén missade turneringen. Frida, som varit korsbandsskadad, har just börjat köra för fullt i sin comeback i Kopparberg/Göteborg.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons