Nu väntar ödesmatcherna

Tränaren Johan Schönbeck och hans spelare i Växjö Vipers har ett uppdrag:
Det att rädda Växjös existens i innebandyeliten.
Två kvalrundor måste Växjö Vipers överleva och 5 april hemma i Teleborgshallen kan det vara klart.
Sport • Publicerad 12 mars 2010

– Visst har vi blickat framåt och vi måste greja det här, säger Johan Schönbeck, sedan hans Vipers förlorat med 3–7 i den betydelselösa avslutningsmatchen mot Jönköpings IK.

I första rundan möter Vipers seriesegrarna i division 2, IBF Göteborg, i dubbelmatcher 21 och 28 mars.

Vad vet du om IBF Göteborg?

– Inte mycket just nu, men vi har haft folk som tittat på IBF Göteborg vid flera tillfällen. Jag kommer att få information, svarar Johan Schönbeck.

Seger där och ett av lagen Surahammar, Sandåkern från Umeå, Tullinge och IBK Alba från Västerås står för motståndet i dubbelmatcher 2 och 5 april.

– Just nu orkar vi bara tänka på Göteborg, vi får koncentrera oss på ett steg i taget.

Att klara sig kvar i den nya allsvenskan blir extra viktigt med tanke på Vipers planer med en innebandyhall i Arenastadprojektet. Den största satsningen i klubbens historia.

– Nya arenan visar att vi satsar och jag tror att arenan gör att vi kan behålla stommen i vårt lag, menar marknadschefen Magnus Hermansson.

Ordföranden Åke Axelsson säger att klubben är redo för att driva egen hall och att allsvenskt spel till hösten kan bli början till något stort.

Mötet med gamla storheten, 25-årsjubilerande Jönköpings IK, var inte mycket att orda kring. Konstateras kan att Jönköping har ett bättre passningsspel, ett starkare försvarsspel, och att laget framåt snittat nästan tio mål i mötena med Vipers.

Vipers hängde med i skotten, 26–24, och några av bänkspelarna fick gott om speltid. Två av dem, Carl-Gustav Widerström och Christoffer Mård, klarade sina uppgifter med beröm godkänt.

Målen: 0–1 Andreas Berglund, 0–2 Robin Bäck, 0–3 Andreas Berglund, 1–3 Magnus Gustafsson, 2–3 Karl Strömberg, 2–4 Martin Fredricson, 2–5 Anders Sjöman, 2–6 Martin Ojaniemi, 2–7 Adam Brobakken, 3–7 Mazdak Shiasi.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.