Annons

Ny gräsmatta på Friends efter Beyoncé-konsert

Beyoncés två konserter i Stockholm är över.
Nu ska en ny gräsmatta läggas på Friends arena – dagar innan det viktiga mötet mellan AIK och IFK Göteborg i allsvenskan.
– Det är inte optimalt, säger AIK:s evenemang- och säkerhetschef Henrik Koch.
Fotboll • Publicerad 12 maj 2023
En ny gräsmatta ska läggas på Friends arena efter Beyoncés två konserter i veckan. Arkivbild.
En ny gräsmatta ska läggas på Friends arena efter Beyoncés två konserter i veckan. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Jättestjärnan Beyoncé höll sina två konserter på Friends arena i onsdags och torsdags.

På fredagsförmiddagen började en ny gräsmatta läggas på nationalarenan.

Annons

– Så har vi jobbat med alla konserter, man har inte vågat ha kvar mattorna efter konserterna utan planerar alltid att lägga in en ny efter konsert, säger Koch.

Bottenmöte

TT: Vad är det för ny gräsmatta? Vilka lägger den?

– Det har jag ingen aning om, det är arenaägaren som har det som sin uppgift. Om den kommer från Sverige eller Europa vågar jag inte svara på.

På måndag tar AIK, näst sist i allsvenskan med fem poäng efter sju omgångar, emot två tabellplaceringar bättre IFK Göteborg – som även de står på fem inspelade poäng.

Ett tidigt krismöte med andra ord.

– Det är inte optimalt, det vet vi alla om att en matta behöver sätta sig ett antal dagar innan den blir helt optimal. Men nu har vi de förutsättningarna och då får vi jobba efter dem, säger Koch.

"Går framåt"

TT: Hur lång tid tar det för en gräsmatta att sätta sig?

– Man brukar prata om att en vecka är optimalt för att den ska sätta sig. Men det här är inte första gången, vi har en viss vana att spela på nya mattor på Friends.

TT: Börjar ni lessna på att lägga nya gräsmattor?

– Ledsna vet jag inte. Vi har en dialog hur vi ska bli bättre och bättre – och gräsmattan har blivit bättre och bättre mer eller mindre för varje år. Alla lär sig hela tiden. Det går framåt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons