Ny kapten i speedway - igen

Speedwaylandslaget byter förbundskapten - igen. Peter Jansson tar över efter Daniel Nelson som ersatte Tobias Johansson från Ingelstad tidigare i år.
Sport • Publicerad 14 juli 2010

Förra veckan skrev Smålandsposten om turerna när Daniel Nelson blev ny svensk förbundskapten. Han ersatte Tobias Johansson från Ingelstad som fick ta emot beskedet via förbundets hemsida. Nu byter laget kapten igen.

– Jag orkar helt enkelt inte med all planering och alla resor själv. I Danmark har man en heltidsanställd förbundskapten som dessutom har några medhjälpare. Jag har ett civilt jobb vid sidan av mitt uppdrag, säger Daniel Nelson till nyhetsbyrån TT.

Just arbetsbelastningen var också något som Tobias Johansson påtalade när han bad om en medhjälpare inför årets säsong. Förbundet svar blev att byta förbundskapten och göra Tobias Johansson till assisterande, men det accepterade han inte och i stället lämnade han sitt uppdrag helt. Nu öppnar förbundet Svemo för att ha en anställd förbundskapten i framtiden.

– I år blir det inte så, men vi hoppas kunna ha det i framtiden, säger Christer Gustavsson, ledamot i speedwaysektionen.

Peter Jansson tar över uppdraget som förbundskapten. Han är i dag lagledare i Vargarna från Norrköping och ledare för isracinglandslaget. Första uppdraget blir att leda det svenska lag-VM-laget som tävlar danska i Vojens nästa helg.

– Mycket inspirerande, det känns som att vi har ett spännande gäng förare att jobba med. Förbundskapten är det största man kan bli som lagledare och jag hoppas också kunna utvecklas själv som ledare, säger Jansson till TT.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.