... och Troja ska ta på sig skidorna

Tittar man på tabellen och Trojas senaste matcher är det svårt att tro att Ljungbylaget länge varit illa ute i allsvenskans bottenskikt. En slutlig elfte plats, samma poäng som tian Örebro är slutresultatet efter den 52:a omgången.
Nu byter Trojaspelarna skridskor mot skidor i några dagar.
Sport • Publicerad 7 mars 2010

Troja kom till spel mot Almtuna med två målvakter, nio forwards och fem backar. Trots det besegrades Uppsalalaget efter ytterligare en seger efter straffar – Trojas sjunde straffseger den här säsongen.

Mattias Persson avgjorde till 3-2-seger med sin iskalla straff mellan benen på Fredrik Pettersson-Wentzel, sedan Troja kvitterade två gånger tidigare i matchen genom Daniel Wallin och Mattias Nilsson.

– Det såg stundtals ut som om vi spelade playoff, säger sportchefen Jerry Andersson.

Då ska man veta att Almtuna verkligen hade något att spela för, men trots poängtappet knep Almtuna fjärdeplatsen i allsvenskan efter att AIK vänt till seger mot Malmö.

Troja saknade skadade Sami Sandell, Niklas Enberg och Alexander Edström. Dessutom har Mattias Åkesson, Markus Nilsson och Victor Fantenberg lånats ut till J20-laget i helgen.

För Trojaspelarna väntar en ledig måndag, lätt träning tisdag och sedan åker truppen upp till Sälen torsdag–söndag för lite rekreation och teambuilding. En resa som var inbokad redan innan Troja hade undvikit hotet om kvalspel.

– Nu är det skidåkning tillåten. Det hade det inte varit om vi skulle ha spelat kvalserien, säger Jerry Andersson.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.