Annons

Ökad dramatik efter Växjö Lakers hemmaförlust mot Brynäs

Växjö Lakers tappade 1–0 till förlust med 1–2 mot Brynäs. Nu hårdnade kampen ytterligare kring de båda nedersta strecken i elitserien.
Sport • Publicerad 25 februari 2012
Växjö Lakers back Karel Pilar (nummer 92) har tappat puck i mittzon och Joachim Rohdin (längst till vänster) kan skjuta Brynäs segermål i Vida Arena. Foto: PER-ERIK SANDEBÄCKFoto: 
Brynäs tryckte till Växjö Lakers. Gästerna från Gävle krigade sig till till tre poäng i Vida Arena på lördagskvällen. Foto: PER-ERIK SANDEBÄCKFoto: 

– Jag vet att det blir strid fram till sista omgången. Vi måste vara på topp i varje match och varje byte. Pusta ut får killarna göra i båset, säger Växjö Lakers tränare Janne Karlsson.

Växjö Lakers har en poäng upp till slutspelet och fyra poäng ned till kvalserien.

Annons

Dramatik är att vänta när det gäller tolv återstående pinnar att spela om.

– I desperationen efter poäng måste vi också ha ett lugn. Vi måste gilla läget och tycka det är kul att spela i den uppkomna situationen. Problemet är att vi inte fått med oss poäng, trots att vi likt förbannat spelmässigt är med i varje match, säger Janne Karlsson.

Allt började så bra för Växjö Lakers när Tomi Kallio styrde in 1–0 efter 13.27. Detta efter Björn Karlssons backskott.

– Jag tycker att vi började bra och att vi väl kunde haft 2-0 efter första perioden. Men sedan har vi en tendens att anpassa oss efter motståndaren. Jag tycker att Brynäs mest "kände på grejerna" och jag visste att de skulle komma starkt i andra.

Så blev det också. Brynäs etablerade tryck framför Martin Gerber i Lakers kasse och 7.16 kvitterade Sebastian Wännström på en målvaktsretur.

I tredje perioden schabblade Karel Pilar med pucken i mittzonen. Det straffade sig när Joachim Rohdin sköt 1–2-målet efter 5.37.

– Vi bjöd på 1–2 och efter det var det vild kamp. Vi hade våra målchanser och tänk om Tomi Kallio fått upp pucken mer vid sitt backhandläge, säger Janne med drömsk blick.

Växjö Lakers powerplay stämde inte.

Din förklaring?

– Jag har ingen mer än att vi måste bli bättre i pp. Det handlar om självförtroende, svarar Janne Karlsson.

Annons

Även om Brynäs saknade tunga pjäser gjorde Gävlelaget en bra match. Johan Holmkvist i målet fick bra hjälp genom tre perioder.

– Brynäs hade sex raka bortaförluster. De ville bara bryta den raden, säger Lakerstränaren.

I nästa andetag lägger han till:

– Nu måste vi se till att bryta trenden och ta våra bortamatcher.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons