Örebrokaptenen: ”Vi har inga svagheter”

Efter Örebros 2–1-seger över Leksand kommer lagkaptenen Stefan Warg med ett kraftfullt besked till dalalaget.
Ishockey • Publicerad 12 april 2021
Stefan Warg. Arkivbild.
Stefan Warg. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Det är en mentalt tuff signal till Leksand som nu är i kvartsfinal-brygga.

Örebro leder serien med 2–0 i matcher.

Örebro har 5–1 i matcher mot Leksand den här säsongen.

Örebro har hittat ett sätt att besegra Leksand, som dalaspelarna inte lyckats lösa.

– Ja, så är det. Vi har hittat ett spel som inte passar Leksand, mer jag vill inte säga mer. Det är en hemlighet och jag vill inte gå in på det, säger Stefan Warg och brister ut i ett svettigt leende.

”Som schackspel”

Då är det konstigt att Leksand inte lyckats knäcka koden efter alla de matcher laget förlorat mot Örebro.

– Egentligen är det inte så underligt. Det är som ett schackspel och vi har hittat något som gör att vi kan slå Leksand. Om de justerar lite, gör vi ytterligare en justering. Gör de ytterligare en ändring gör vi en till. Våra tränare ska ha en eloge som lyckats få detta i sin gameplan, säger Stefan Warg.

En viktig segernyckel i denna match, då Leksand lyfte sig rejält, var Örebros försvarsspel. Det märktes tydligast i sista perioden då Leksand pressade rejält. Men Örebro hade ett toppspelande målvakt Jhonas Enroth som var säker i målet, samtidigt som backarna ägde området framför målet.

– Så ska vårt försvarsspel vara. Vi förlitar oss på att vår målvakt ska ta första skottet, sedan är det upp till oss backar att jobba bort returerna. Då blir det enkelt när alla gör sitt jobb, menar Stefan Warg, och fortsätter:

– Den inställningen märktes i första kvartsfinalen mot Leksand då våra backar täckte skott trots att vi ledde med 5–1 och 6–1.

Nöjdare Leksandstränare

Leksandstränaren Björn Hellkvist var nöjd med den inställning som hans lag visade denna kväll. Han signalerade samtidigt att det inte var långt ifrån att det skulle bli dalaseger:

– Vi måste sätta våra målchanser eftersom vi har ett flertal målchanser som inte sitter i dag. Vi har två öppna mål och skjuter i stolpen. Det är inte nonchalans, man vill verkligen sätta puckarna. Hade vi satt dem hade det blivit 3–2 till oss.

Men i den här kvartsfinalserien finns en annan skillnad mellan lagen: Leksandsmålvakt, Janne Juvonen har inte lyft sig till samma höga slutspelsnivå som Örebros målvakt Jhonas Enroth har gjort.

På onsdag är det dags för match tre. Då bör det bli dalaseger om inte den här kvartsfinalserien senare ska sluta med ett schackmatt för Leksand

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.