Örgryte körde över Öster

Örgrytes tränare Jan Andersson talade om ännu ett steg mot formtoppen och vårens bästa insats.
Österkollegan Andreas Ottosson kontrade med att hans spelare gjort säsongens sämsta.
Kontentan av kommentarerna på presskonferensen: En solklar Örgryteseger med 3–1 inför 2 068 på Värendsvallen.
Sport • Publicerad 10 maj 2010
Vilken röra. Östers Mario Vasilj och Alexander Henningsson gör allt vad de kan för att överlista Örgrytes målvakt Peter Abrahamsson.
Vilken röra. Östers Mario Vasilj och Alexander Henningsson gör allt vad de kan för att överlista Örgrytes målvakt Peter Abrahamsson.Foto: 
Örgrytes Pavel Zavadil, Östers Freddy Borg. Bäst i respektive lag.
Örgrytes Pavel Zavadil, Östers Freddy Borg. Bäst i respektive lag.Foto: Urban Nilsson

Att Andreas Ottosson var besviken var bara förnamnet. Ögonen var mörka.

– Om Öster ska ha en chans mot Örgryte måste alla våra spelare vara på topp. Vi var inte med i matchen i första halvlek, vi förlorade dueller, och vi var steget efter i man mot man, säger "Otto".

– Det fanns ingen vilja att ha boll i laget. Vi förlorade mot ett lag som var klassen bättre på alla punkter, lägger han till.

Örgryte tog tag i taktpinnen direkt och efter tolv minuters spel hade göteborgarna redan skaffat sig fem hörnor. Plus ett ledningsmål.

Det föll i sjunde minuten på straff genom Alvaro Santos. Fredrik Bild hängde inte med när Örgrytes Ken Fagerberg ryckte loss i straffområdet.

Örgryte skapade chans på chans, men i 24:e minuten borde en helt fri Olivier Karekezi satt 1–1. Avslutet var alldeles för lamt och efter sex omgångar är fortfarande Rwanda-forwarden mållös. Långt ifrån godkänt.

Dessutom tappade Karekezi sin markering på Robin Jonsson som ostört fick nicka in 0–2 på Pavel Zavadils långa frispark i 55:e minuten. Tolv minuter senare sköt inhopparen Luka Mijaljevic trean sedan Alvaro Santos elegant tagit ned bollen på bröstet och spelat vidare.

I sista minuten snyggade Öster till siffrorna när Elmin Nurkics skott styrdes i egna kassen på hockeymanér av Örgrytes Sebastian Johansson.

Andreas Ottosson talade om spelmässigt steg tillbaka och Jan Andersson om steg i rätt riktning.

– Vi har börjat trevande med egna spelet, men vuxit steg för steg. Mot Öster tog vi ytterligare ett steg efter vår bästa prestation i år, säger Jan Andersson.

Han erkände att det fanns en viss oro efter "bara" ett måls ledning i paus.

– Det störde mig att vi inte fick mer utdelning i första, men när vi tidigt fick andra målet var matchen slut.

Inte nog med att förlusten sved. Östers David Thor Vidarsson snackade till sig ett gult kort och en avstängning i torsdagsmatchen mot Hammarby på Söderstadion.

– Om vi fått 1–1 kunde vi utnyttjat de små marginaler som alltid finns inom fotbollen. Men vi var inte tillräckligt bra för att besegra Örgryte, säger Alexander Henningsson, en av hemmalirarna som krigade in i det sista.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.