Annons

Osäkert ekonomiskt läge

De som besöker Östers IF:s medlemsmöte i kväll kan inte räkna med några klara besked om föreningens ekonomiska läge.
Sport • Publicerad 2 december 2013

När det gäller resultatet för 2013 säger ekonomichefen Jens Magnusson så här:

– Eftersom det råder osäkerhet kring hur stor SEF-ersättning vi får (förbundet har problem med sina samarbetspartners) kan jag i nuläget inte säga om det blir ett plus-eller ett minusresultat för 2013.

Annons

Kan det verkligen bli ett plusresultat för 2013 trots att ni inte klarat det uppsatta publiksnittet, trots att försäljningen av arenaloger gått sämre än väntat, trots att överskottet från dam-EM blev mindre än förväntat och trots att kostnaderna för att drifta Myresjöhus Arena blivit 10-20 procent dyrare än budgeterat?

– Ja, den förhoppningen finns. Finansiärer med väldigt stora Österhjärtan har hjälpt till tidigare, och man kan inte utesluta att det sker igen, svarar Magnusson.

Ordföranden Sven Johannesson är av samma uppfattning:

– Jag är fast besluten att det ska bli ett nollresultat 2013 så att vi inte har negativt eget kapital inför 2014. Sedan ska vi komma tillbaka tillsammans.

Eftersom elitlicensen för 2015 är beroende av att Österbolagen förfogar över ett positivt eget kapital skulle ett stort minusresultat för 2013 innebära att de ekonomiska påfrestningarna blir omfattande 2014.

Spel i superettan är förstås inte lika ekonomiskt lukrativt som spel i allsvenskan, och är det egna kapitalet negativt vid årsskiftet har man bara fram till och med 31 augusti på sig att ordna den saken.

Hur går det med budgetarbetet för 2014?

– Det är inne i sitt slutskede. Jag hoppas att det ska bli klart under nästa vecka. Målsättningen är att göra ett mindre överskott 2014.

– Vi kämpar och fajtas varje dag för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för 2014. Det är en hård kamp, säger Jens Magnusson.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons