Öster förnekar Roar-rykte

Östers tränare Roar Hansen rapporteras vara muntligen överens med allsvenska Helsingborg inför nästa säsong.
– Det stämmer inte, säger tränaren.
Sport • Publicerad 25 september 2012
Roar Hansen firar med sitt lag efter 1?0-vinsten i sista matchen på Värendsvallen mot Brage. Nu ryktas han lämna för Helsingborg.
Roar Hansen firar med sitt lag efter 1?0-vinsten i sista matchen på Värendsvallen mot Brage. Nu ryktas han lämna för Helsingborg.Foto: 

Det är webbtidningen fotbolldirekt.com som skriver att Östers succétränare Roar Hansen är muntligen överens med fjolårets mästare Helsingborg. På en direkt fråga förnekar Östertränaren att något skulle vara klart.

– Jag tränar Östers IF och har fullt fokus på att försöka föra Växjölaget tillbaka till allsvenskan. Jag har kontrakt med Öster även nästa säsong.

Upplever du pendlandet från Stidsvig utanför Helsingborg och Växjö som jobbigt?

– Vad jag vet har jag aldrig beklagat mig över det.

Tror du att du tränar Öster även 2013?

– Som sagt, jag har kontrakt med Öster i ytterligare en säsong och vill inte tappa energi genom att fundera över hypotetiska frågor, säger Roar Hansen till Smålandsposten.

Östers sportchef Peter Kuno Johansson betonar att Roar Hansen har ett kontrakt som gäller även över 2013.

– Vi jobbar för att han ska träna oss även nästa år.

Men om Helsingborg erbjuder fem miljoner kronor för att lösa kontraktet?

– Jag har aldrig tänkt den tanken. Du hade kunnat säga 5, 10, 2 eller 23 miljoner kronor. Det är en hypotetisk fråga.

Även Helsingborg förnekar.

– Så vitt jag vet har vi avtal med Åge (Hareide) och Stefan (Schwarz) och så vitt jag vet har Roar avtal med Öster så uppgifterna är helt enkelt felaktiga, säger klubbdirektör Paul Myllenberg till fotbollskanalen.se.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.