Öster jagar första segern

Öster längtar efter första segern. Anfallaren Elin Nilsen vill göra säsongens första mål. I helgen finns chansen när nykomlingen Sils IF gästar Värendsvallen.
Sport • Publicerad 7 maj 2010
Elin "Sparven" Nilsen längtar efter första målet. Och säsongens första seger.
Elin "Sparven" Nilsen längtar efter första målet. Och säsongens första seger.Foto: Lena Gunnarsson

Elin "Sparven" Nilsen kom tillbaka till Växjöklubben inför årets säsong efter en utflykt till Åland som slutade med ett ligaguld i Finland. Säsongen har inletts lite knackigt av det topptippade laget.

– Spelmässigt har det varit ganska bra. Det är poängen och målen som saknats, säger Elin Nilsen som dock tycker det ser bättre ut för varje match och varje träning. Därför tror hon att det kan vara dags för första segern.

– Jag tror faktiskt på det. Och hoppas verkligen på det.

Lördagens motståndare, Sils IF från Götene, är nykomlingar i serien. Laget vann sin division 2-serie förra året. Då var laget obesegrade hemma, men borta hade de betydligt större problem. Söderettan har de inlett med en vinst och två förluster. Vinsten kom i senaste omgången efter 3-0 hemma mot Mallbacken.

– Jag vet inte så jättemycket om dem, men det känns som ett lag som vi ska slå.

Att Elin Nilsen skulle tillbaka till Öster och Växjö var långtifrån självklart när hon firade ligaguldet i Finland. Men en större satsning mot allsvenskan lockade och hon har märkt skillnaden jämfört med sin tidigare tid i klubben.

– Vi har ett lite bättre lag och det ställs högre krav på varje spelare.

I lördagens match, och ett antal veckor framåt, måste Öster klara sig utan backen Sanna Svensson som bröt ett ben i foten vid veckans U20-landskamp i Ronneby. Hon är nu gipsad och blir borta i minst sex veckor.

– Det är självklart ett tungt avbräck, men vi har andra spelare som kan spela in sig på hennes position, säger Elin Nilsen.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.