Annons

Öster säkrade seriesegern

En poäng borta mot Falkenberg räckte för att Öster skulle säkra seriesegern i superettan 2012. 1–1 (0–1) slutade matchen och därför bullas det upp med tårta i Österlägret i dag.
Sport • Publicerad 29 oktober 2012
Foto: 

– Nu har vi vunnit serien på egen kraft och det känns skönt. Nu blir det bara glädje att spela sista matchen hemma mot Hammarby, säger Östertränaren Roar Hansen efter 1–1 på ett kylslaget Falkenbergs IP i går kväll.

Det har varit en omtumlande vecka för Österspelarna som har firat det allsvenska avancemanget sedan IFK Värnamo bragdvände mot Halmstad förra söndagen. Moroten inför Falkenbergmatchen var att fixa seriesegern och för det behövdes minst ett oavgjort resultat och det var precis vad det blev.

Annons

Efter två mållösa matcher mot Assyriska och Landskrona klev Matteo Blomqvist-Zampi fram och bredsidade in 0–1 i slutet av första halvlek. Ett logiskt ledningsmål sett till spelet och chanserna.

Lika logisk var Falkenbergs kvittering i andra halvlek, där Öster sjönk ihop samtidigt som hemmalaget matade på framåt i sin poängjakt för att säkra nytt kontrakt. Det var nära att motivation slog klass, men i stället blev det en poäng var.

I Östers fall är poängen värd drygt 1,5 miljoner kronor som superettans seriesegrare erhåller i form av tv-avtal och sponsoravtal genom Föreningen Svensk Elitfotboll.

– Vi hade väl inte bristande motivation direkt, men det har varit en annorlunda vecka för killarna, säger Roar Hansen.

Östertränaren var framförallt nöjd med att laget äntligen lyckades göra mål igen efter två mållösa matcher.

– Kalle (Björklund) sa till mig att vi skapar ju chanser i alla fall, men själv tänkte jag att vi snart är uppe i fem halvlekar utan att göra mål. Därför blev jag väldigt glad när Matteo gjorde mål, säger Roar Hansen som valde att starta med Matteo Blomqvist-Zampi på topp i stället för Freddy Söderberg.

Roar Hansen tog på presskonferensen tillfället i akt att tacka sin assisterande tränare Kalle Björklund.

– Han är högst delaktig i det här vi har gjort och jag ville passa på att tacka honom officiellt. Jag vet hur mycket Öster betyder för honom, förklarar Hansen.

Kommer ni jobba ihop även nästa år?

– Det lär vi göra.

Annons

I Öster eller nån annan klubb?

– Det spekulerar vi inte om i dag. Just nu är det en ickefråga.

Sportchefen Peter Kuno Johansson utlovade serieseger-tårta som ska serveras till de inblandade under måndagen.

– En till mig och en som de andra får dela på, skojar han.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons