Östers anfallare lägger av

Växjö Artikeln publicerades
Matteo Blomqvist-Zampi. Arkivfoto
Matteo Blomqvist-Zampi. Arkivfoto

Östers anfallare Matteo Blomqvist-Zampi lägger fotbollsskorna på hyllan. Det meddelar han nu i ett känslofyllt inlägg på Instagram.

Den 26-årige Österanfallaren Matteo Blomqvist-Zampi har varit mycket skadeförföljd de senaste åren.

Han var med och förde upp Öster i allsvenskan när klubben vann superettan säsongen 2012 men flyttade därefter till Falkenbergs FF. Tiden i Falkenberg blev till stora delar förstörd av skador och i mars 2015 återvände han till Öster.

Inför säsongen 2016 förlängdes kontraktet men på den första träningen skadade Matteo Blomqvist-Zampi korsbandet ännu en gång.

"Det är med tungt hjärta som jag vill meddela att mitt fotbollsäventyr är över. Det är ett beslut som under året har vuxit fram. Bakslagen har under de sista åren varit många och jag har varit mer på gymmet och rehabtränat än på fotbollsplanen … Nu måste jag tänka på resten av mitt liv och gå vidare ... Ett särskilt stort TACK vill jag tillägna East Front för all den kärlek och uppskattning som ni har visat, på och utanför plan ... ni kommer för alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta", skriver han på Instagram.