Östers damer tappade 3-1 till 3-3

I torsdags tog Östers herrlag i superettan farväl av Värendsvallen med en 1–0-seger mot Brage.
I går gjorde Östers damlag i söderettan det med ett 3–3-resultat mot IFK Kalmar.
Sport • Publicerad 28 augusti 2012

När det är dags för nästa hemmaframträdanden är det Myresjöhus Arena som gäller, 3 september mot IFK Värnamo för herrarna och 8 september mot Tölö för damerna.

– På ett sätt känns det lite sorgset att lämna Värendsvallen, men vi kommer till en jättefin arena med de bästa förutsättningarna. Det blir bättre inramning på Myresjöshus Arena och jag tror att vi alla får en nytändning, sa Östers vänsterback Sofie Dahlberg när hon vandrade av Vallen strax för 21.00 i går kväll.

Sofie är den som spelat flest säsonger i dagens Österlag, trots att hon bara är 25 år.

– Jag kom till Växjö som 16-åring och är inne på nionde Östersäsongen, berättade Sofie vars moderklubb är Anderstorps IF.

Österveteranen, om man nu kan kalla en 25-åring för det, kunde ha önskat sig ett roligare farväl av Värendsvallen. Hennes Öster ledde med 2–0 och 3–1 men fick alltså bara med sig en poäng.

– Det var surt att vi tappade, det hade varit kul att få avsluta med en vinst. Men det är bara ett bryta ihop och komma igen.

Öster var det bättre laget i första halvlek, men sammantaget kan ingen klaga på rättvisan i slutresultatet.

Johanna Kärrå gav Öster ledningen med 1–0 efter 20 minuter. Klara Grönevik slog en crossboll till Sara Wiman som sköt och tvingade Kalmarmålvakten till en retur. Bollen gick till Kärrå som placerade in bollen.

Johanna hade också matchens första farlighet när hon tvingade Kalmarmålvakten till en kvalificerad räddning efter tio minuter.

I andra halvlek talade det för Österseger flera gånger om, dels när Nellie Karlsson behärskat bredsidade in 2–0 efter 52 minuter och dels när inhopparen Nellie Ohlsson lyfte in 3–1 med vänstern efter 71 minuter.

Men Östers defensiv var inte lika vass som den oftast är. Linnea Johansson lobbade in 2–1-reduceringen i 65:e minuten och med cirka kvarten kvar fick Östertjejerna uppleva två mardrömsminuter. Cassandra Olsson sköt 3–2 ribba-in och Amanda Fredriksson placerade in 3–3 efter att Östermålvakten Madeleine Wakt lämnat retur på Mamy Ndaiyes hårda distansskott.

– Klart att det är surt när man tappar både 2–0 och 3–1, det är så spelarna känner det också. Det var en bra fotbollsmatch, men det är inte så himla kul att ha släppt in sex mål på två matcher mot Kalmar, sa Östertränaren Marie Bengtsson och tittade ut över Vallen där hon spelat många gånger.

– Här har man upplevt många högtidsstunder och kunde slå sina crossbollar på de stora ytorna. Synd att vi inte kunde ta farväl med en seger som grabbarna gjorde.

Innermittfältaren Johanna Kärrå var Östers bästa spelare i går. Anna Hjälmkvist var framträdande som högerback och såväl Nellie Karlsson som Klara Grönevik inledde bra. Dessutom var målvakten Madeleine Wakt ofta på sin vakt, även om hon släppte tre bollar förbi sig.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.