Östertjejer kvalar till EM

Sveriges F19-landslag ska kvala till sommarens EM-slutspel. I truppen finns två tjejer från Östers IF, Sanna Svensson och Amalia Karlsson.
Sport • Publicerad 27 mars 2010
Sanna Svensson och Amalia Karlsson ser fram emot det stundande kvalet till sommarens EM-slutspel för F19-landslaget.
Sanna Svensson och Amalia Karlsson ser fram emot det stundande kvalet till sommarens EM-slutspel för F19-landslaget.Foto: 
landslagsspelare Backen Sanna Svensson och forwarden Amalia Karlsson är uttagna att representera det svenska F19-landslaget i EM-kvalet. foto: Lars-Göran Rydqvist
landslagsspelare Backen Sanna Svensson och forwarden Amalia Karlsson är uttagna att representera det svenska F19-landslaget i EM-kvalet. foto: Lars-Göran RydqvistFoto: 

18-åriga Sanna Svensson har varit med i F19-landslaget förr. På sin meritlista har hon 16 matcher och ett mål. Amalia Karlsson, som dessutom är ny i Östers trupp inför kommande säsong, gör där- emot debut i den svenska tröjan. Amalia hade lite på känn att hon hade chans att bli uttagen, men blev ändå lite överraskad.

– Jag vågade inte riktigt hoppas på det och när jag fick beskedet kändes det lite overkligt, säger hon.

Den 17-åriga anfallaren spelade förra säsongen division III-fotboll med Tingsryds FF. Hon öste in mål och stannade på hela 23 fullträffar. Att då direkt, innan serien ens har startat för Öster, komma med i landslaget är ett stort steg.

– Det är lite nervöst, men det känns bra att Sanna är med i truppen. Jag vet inte vad jag ska förvänta mig riktigt, utan det är bara att göra sitt bästa.

Sanna är övertygad om att Amalia kommer göra bra ifrån sig.

– Hon är en jätteduktig spelare och kommer att klara sig galant.

Kvalet består av fyra lag i en grupp. Ettan har en säkrad plats i EM-slutspelet i Makedonien, som spelas i maj och juni. För motståndet står England, Irland och Turkiet. Tre matcher ska spelas under en vecka, med start i dag.? Spelplatser blir Örebro, Västerås och Eskils- tuna. Sanna Svensson har mött alla lag tidigare och vet vad som väntar.

– Alla tre spelar tuff och hård fotboll. Framför allt Turkiet, som spelar på gränsen till fult. Men jag tror att vi har stora chanser att vinna samtliga matcher och vinna gruppen.

Kenny Wiis
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.