GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ovanlig nykomling väntar Öster

En storsatsande nykomling är Östers kommande motståndare i förberedelserna inför årets säsong. Varberg hoppas ha kommit till superettan för att stanna.
Sport • Publicerad 3 februari 2012
Darijan Bojanic.
Darijan Bojanic.Foto: Lena Gunnarsson

Joakim Sjöhage och Tommie Persson kommer från exallsvenska Trelleborg. Högerbacken Ahmet Özdemirok har spelat i allsvenskan med Syrianska. Ljungskiles vasse anfallaren Gabriel Altemark Vanneryr har valt att flytta ett par mil söderut. Varberg har bestämt sig för att inte göra som åtta andra nykomlingar gjort de senaste nio åren – att åka ur direkt.

– Det är ingen vanlig nykomling. Klubben är inne i ett flow efter att ha tagit två serier på två år, säger Roar Hansen.

Östers tränare har nära till spionuppdragen i superettan kommande säsong. Från hemmet utanför Ängelholm kan han ta E6 utmed kusten för att se Landskrona, Halmstad, Varberg, Falkenberg, Ljungskile.

– Jag pratade med Ängelholms lagledare och där nere kallar de serien för västettan, säger Roar Hansen.

Trots att februari precis har inletts har Öster redan hunnit med två träningsmatcher. 3–2 mot Kalmar FF gav många positiva besked. 3–1 mot Länslaget var inte riktigt lika bra.

– När det är match vill man göra en bra prestation, men det kravet ställer jag på alla oavsett om de heter Johan Persson eller Darijan Bojanic.

Just Darijan Bojanic är den Österspelare som överraskat mest positivt under de två inledande träningsmatcherna. Han var också vass under fjolårets försäsong.

– Han klarade sig bra under vintern, men sedan dog han med stövlarna på några veckor innan premiären. Hade premiären varit tre veckor tidigare hade han fått starta. Hans högstanivå är otroligt hög, men tyvärr är hans lägstanivå rejält åt andra hållet. När han är som bäst är han en gudabenådad spelare, säger Roar Hansen.

Öster har haft en del förkylningar i truppen den senaste veckan. Jonas Hellgren och Månz Karlsson är några som drabbats och de står troligtvis över träningsmatchen i Tipshallen. Borta är även Mario Vasilj som har fortsatta problem med sin rygg.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.