Oväntad Klüftcomeback – 13 centimeter från kvalgränsen

Carolina Klüft dök oväntat upp på Hedens idrottsplats i Helsingborg i går.
På Öresundsspelens sista dag hoppade IFK Växjöstjärnan hem segern i längdhopp, men hon nådde inte kvalgränsen till EM.
Sport • Publicerad 12 juli 2010

Öresundsspelen är en stor internationell tävling med tusentals deltagare från tio år och uppåt. Tävlingen har pågått sedan i fredags och avslutades i går med bland anat damernas längdhopp på programmet. Fem minuter innan tävlingen skulle starta anmälde sig Carolina Klüft.

Växlande vindar ställde till det en del för tjejerna i längdhoppsgropen. Carro hoppade 6,42, nytt årsbästa och vann tävlingen. Däremot nådde hon inte EM-kvalgränsen som ligger på 6,55.

– Första hoppet var ett marginellt övertramp. Hade det blivit godkänt hade jag hoppat över kvalgränsen. Så just nu känns det lite surt, säger Carolina Klüft till Helsingborgs Dagblad.

Carolina Klüft bestämde sig för att ställa upp i Öresundsspelen för 1,5 vecka sen, enligt HD, men valde att hålla tyst om det eftersom hon ville kunna dra sig ur när som helst med tanke på hennes skadebekymmer.

Redan på torsdag kommer en ny chans för Carro att klara EM-kvalgränsen då hon deltar i Karlstad GP.

I strålande solsken var det flera andra kronobergare som gjorde bra ifrån sig.

Dubbelseger för IFK Växjö blev det exempelvis på 400 meter häck genom Niclas Åkerström på 53,10 före Tobias Ohlsson. Alvesta FI:s Tobias Nilsson kom sjua.

IFK Växjösprintern Erik Karlsson blev femma på 200 meter på 22,04.

Stefan Kvist från Alvesta FI blev trea i slägga efter ett kast på 64,24. På damsidan kom Alvestas Rebecka Kvist femma med ett kast på 56,72.

Victoria Lowentoft, IFK Växjö, klockade för 16,07 på 100 meter häck och kom tvåa i F19.

I P17 segrade Hampus Widlund, IFK Växjö, på 300 meter häck med tiden 40,08.

i F15:s 80 meter häck blev Elin Andersson, IFK Växjö, femma på tiden 12,94. Elin ställde även upp i 100 meter och i längdhopp där hennes 5,33 räckte till en tredjeplats. I samma åldersklass vann klubbkamraten Molly Bergvall höjdhopp med 1,70 och blev femma i kula på 11,12, medan Frida Bergvall segrade i F11 med en stöt på 11,06 med en kilo lättare kula.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.