Övertygande Lazio vann Romderbyt

Roma har varit Roms bästa fotbollslag den här säsongen.
Men på fredagskvällen var det Lazio som dominerade i den italienska huvudstaden och vann Serie A-derbyt med klara 3–0.
Fotboll • Publicerad 15 januari 2021
Luis Alberto gjorde två av målen när Lazio vann Romderbyt mot Roma med 3–0.
Luis Alberto gjorde två av målen när Lazio vann Romderbyt mot Roma med 3–0.Foto: Andrew Medichini/AP/TT

Ciro Immobile gav Lazio ledningen i den 14:e minuten. Romabacken Ibañez drällde med bollen i eget straffområde vilket Manuel Lazzari utnyttjade när han lyckades bryta och bollen rullade då fram till hemmalagets mest notoriske målskytt. Immobile fick fritt skottläge mitt framför mål och satte säkert 1–0, hans tolfte mål för säsongen.

2–0 kom mindre än tio minuter senare när Luis Alberto placerade in bollen i mål, åter efter starkt förarbete av Manuel Lazzari, som ville ha straff när han blev fälld av just Ibañez, men som i stället för att sluta spela reste sig upp och serverade bollen till Alberto.

Matchen punkterades sedan i den 67:e minuten när Alberto gjorde sitt andra mål i matchen. Spanjoren avslutade ett fint hemmaanfall med ett välplacerat skott från strax utanför straffområdet och säkrade tre poäng till Lazio.

För tabelltrean Roma innebär det ett tungt poängtapp i toppstriden. Med en match mer spelad är laget nu sex poäng bakom ledande Milan, och tre bakom tvåan Inter.

Lazio klättrar samtidigt upp på sjunde plats, tre poäng bakom Roma.