Annons

Peter Johanson - målvaktslejonet

Den blivande polisen Peter Johanson stoppade aggressiva värmlänningar i Dackehallen.
Taifmålvakten räddade 31 av 32 skott och var den store matchvinnaren mot Skåre.
Sport • Publicerad 12 januari 2009
Peter Johanson har full koll på pucken
Peter Johanson har full koll på puckenFoto: FILIP SJÖFORS
Foto: 

– Vi har väldigt skickliga backar och vi samarbetar bra, sa Peter som var den förste att erkänna att hans Taif hade en hel del flyt som kunde vinna mot Skåre.

– Vi ska vara glada över de tre poängen. Vi mötte ett jäkligt bra lag och vi hade tur när puckarna studsade vår väg. Skåre hade två skott i stolpen och då såg jag ingenting med all trafik framför. Samtidigt ska vi inte förringa vår insats, vi dödade Skåres powerplay på ett mycket bra sätt,

Annons

Peter Johanson är ungdomsspelaren från Hammarby som spelat A-lagshockey i Tyringe, Mörrum och Kristianstad innan han till den här säsongen kom till Tingsryd.

– Vi har ett bra lag. Hela nyckeln till framgång är att vi jobbar hårt och håller oss till planan. Det gäller att vi är ödmjuka även i fortsättningen.

Efter att Johannes Jönsson imponerat i Taifkassen under första halvan av säsongen har Peter Johanson tagit över och spelat lika bra.

– Jag stod fyra av dem sista matcherna i grundserien och nu har jag stått fem i allettan, berättar Peter som efter slutsignalen mot Skåre fick en hjärtlig kram av Johannes Jönsson.

Ett bevis på att Peter och Johannes är lika mycket kompisar som konkurrenter.

– Vi har två kanonmålvakter. Och tänk att vi bara släppt in fyra mål på fem allettanmatcher, det är strålande, sa Larry Pilut med tindrande ögon.

– Mot Skåre såg det kanske inte så vackert ut hela tiden, men det viktigaste var att vi kunde ta tre poäng, sa tigrarnas målvaktslejon.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons