Planer på konstgräs

Räkna med konstgräs på Värendsvallens C-plan i framtiden. En total kostnad på 4.5 miljoner kronor är beräknad för att anlägga konstgräset där.
Sport • Publicerad 5 juni 2010

Just nu ligger ärendet i kommunstyrelsens händer.

Kommunstyrelsen har i sin tur gett Värendsvallens fastighetsaktiebolag uppdraget att förverkliga planerna.

Bakgrunden är den att Östers IF helst vill se att C-planen, fotbollsplanen ovanför den nya planerade hockeyarenan mot Bergsnäshållet, ska omvandlas till konstgräs redan i sommar.

Öster skriver följande: "Trycket på spelbara planer är stort året runt och andra bollplaner på Värendsvallen tas nu i anspråk för andra ändamål. Det är mycket angeläget att komma igång med genomförandet av byggnation snarast för att skapa goda träningsmöjligheter för såväl höstsäsong som tidigt vårsäsong".

Att konstgräset anläggs på C-planen beror också på att här finns belysning.

Likaså sparas E-planen, grusplanen mitt emot gamla I 11-området, för att det ska kunna genomföras byggande i anslutning till den planerade nya fotbollsstadion.

Ett ramavtal för konstgräs finns med ett av branschens företag och detta till en kostnad av 4.5 miljoner kronor.

Finansieringen då?

Konstgräsplanen ryms inom den budget som kommunstyrelsen anvisat för Arenastadens kostnader. Själva driften av konstgräsplanen ska vid årsskiftet tas över av Öster IF:s Service AB.

Konstgräs ligger i tiden.

Även den friskt satsande division 3-klubben Rydaholms GoIF har goda förhoppningar om att kunna spela på konstgräs på Kungshall i framtiden.

Värnamo kommun håller här på att utreda frågan, men föreningens önskemål är att det nya underlaget ska läggas på den befintliga planen.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.