Ponnytävling blev publiksuccé

Växjös nya ponnyhopptävling är igång. Inför storpublik intog hästarna Arenastaden. – Det har gått jättebra så här långt. Vädret är med oss och vi har haft jättemycket publik, säger tävlings­ledaren Susanne Östrand.
Sport • Publicerad 10 augusti 2013
FULL FART ÖVER HINDRENVictoria Johansson på hästen Amelia från Lammhults RK tar sig över.Foto: André LarssonTävlingen startade med en parad där ryttarna fick visa upp sig.Tilda Sopelsa med hästen Munsboro Philip från klubben Växjöortens FK var två av de som tävlade under gårdagen.
FULL FART ÖVER HINDRENVictoria Johansson på hästen Amelia från Lammhults RK tar sig över.Foto: André LarssonTävlingen startade med en parad där ryttarna fick visa upp sig.Tilda Sopelsa med hästen Munsboro Philip från klubben Växjöortens FK var två av de som tävlade under gårdagen.Foto: 
Foto: 
Foto: 

Mörka och regntunga moln fyllde himlen på morgonen, men precis som utlovat sprack det upp lagom till gårdagens invigning av Karl–Oskar cup.

Uppskattningsvis lockade den första tävlingsdagen över 500 personer åskådare, vilket är en bra siffra för att vara en ponnytävling, menar Östrand.

– Annars brukar det mest vara föräldrar och syskon som kommer och kollar, säger hon.

Solen sken hela dagen och stämningen var på topp bland arrangörer, publik och ekipage uppe på F–planen vid Värendsvallen.

Mycket av försnacket har handlat om att Öster är rädda för att fotbollsplanen, där hopptävlingen hålls, ska springas sönder av hästarna.

Susanne Östrand tror att all uppmärksamhet och medietid kan ha fått positiva konsekvenser för ridsporten.

– Vi har nog Öster att tacka för att vi haft så mycket publik, säger hon.

Under gårdagens invigning höll Ulf Hedin, moderat ordförande i fritidsnämnden, ett välkomsttal.

Han tryckte på att det är viktigt och roligt att det satsas på ridsporten.

På schemat i dag står olika kvalhoppningar. Först under morgondagen börjar finalerna.

Då är det dessutom kval till den stora nationella tävlingen Prins Carl Philips Pris, där vinnaren får en biljett till finalen i Globen.

Pontus Steneros
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.