Annons

Queens borta

Växjö Queens räckte inte till borta mot Jämtland. Ett aggressivt hemmalag som är på jakt efter en plats i slutspelet sprang ifrån Queens direkt och skaffade sig en stor ledning.
Sport • Publicerad 6 februari 2006

Växjö var med bättre i de två mellersta perioderna men var aldrig nära att få någon poäng med sig hem.

Extra tungt för Växjö blev det när Nikki Weddle fick lämna planen med en stukad fot i den tredje perioden och efter det sprang siffrorna iväg till 95-62 (29-18, 18-18, 21-19, 27-7).

Annons

"Måste starta bättre"

-Vi måste starta matcherna bättre än så här, sa nye huvudtränaren Boro Nikolinovic och fortsatte.

-Sen var Jämtland betydligt vassare under båda korgarna. De vann returstatistiken med 54-33 vilket säger en hel del om hur det såg ut.

Växjös bästa period i matchen kom när de spelade precis som hemmalaget. Aggressivt försvarsspel som gav kontringar och enkla bollar i korgen. Båsta poängplockare i Queens var Nikki Weddle 23 poäng och Petra Lukoczky 13 poäng.

Hos hemmalaget handlade det mycket om duon Betch Swink 29 poäng och Sarah Costello 23. Växjös övriga poängplockare var Karin Gunnarsson10, Ulrika Larsson 6, Maria Johansson 6, Maria Magnusson 2, Elin Hertzman 1 och Rebecka Ragnarsson 1.

Visby väntar

För Växjö väntar nu närmast hemmamatch mot tredjeplacerade Visby Ladies den kommande helgen.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons