Annons

Rasmussen ner i AHL

Målet är att spela för Chicago Blackhawks.
Men förre Växjö Lakerscentern Dennis Rasmussen får inleda i farmarlaget Rockford IceHogs i AHL.
– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är besviken, säger Rasmussen.
Sport • Publicerad 29 september 2014
Dennis Rasmussen (höger) under en försäsongsmatch mot New York Rangers.
Dennis Rasmussen (höger) under en försäsongsmatch mot New York Rangers.Foto: Andrew Nelles

Han lämnade Växjö Lakers som en av hörnstenarna i laget efter 40 poäng på 52 SHL-matcher. Drömmen om NHL var stor och efter en säsongsavslutning med VM-spel i Tre Kronor hade Dennis Rasmussen en handfull erbjudanden att ta ställning till.

Han valde ett tvåvägsavtal med Chicago Blackhawks, en av de nuvarande stormakterna i NHL som dessutom förfogar över en högkalibrig centerbesättning. Uppdraget att slå sig in i Blackhawks var tufft och i Dennis Rasmussens fall handlade det till en början om att göra en bra träningscamp och bra försäsongsmatcher.

Annons

På måndagen kom beskedet. Dennis Rasmussen får inte en tröja i Chicago. I alla fall inte från start. General managern Stan Bowman väljer att skicka ner den långe svensken i AHL.

– Tränarna sa att de är nöjda med min camp men att det inte finns plats just nu. Jag tycker att det har känts bra. Det känns som att det gått bättre och bättre i varje match och att jag börjat anpassa mig till spelet mer.

Hur ser du vidare nu?

– Det känns så klart tråkigt att få börja i AHL när jag hade som mål att ta en plats i Chicago. Konkurrensen är hård men det är utvecklande också. Sedan vet man aldrig vad som händer med trejder, lönetak och sånt.

Dennis Rasmussen tjänar 792 000 dollar, vilket är förhållandevis lite i förhållande till lönetaket där Chicago gör allt för att truppen ska inrymmas så konstnadseffektivt som möjligt. Det kan öppna upp för en NHL-debut framöver, givetvis under förutsättning att han går bra och levererar poäng i Rockford IceHogs.

– Jag kommer att göra allt jag kan för att få komma tillbaka, säger Dennis Rasmussen.

Även en annan spelare med ett förflutet i Växjö Lakers, backen Klas Dahlbeck, flyttades ner från Chicago till Rockford på måndagen.

NHL: Måndagens gallring

Efter måndagens gallring stod det klart att följande svenska spelare i NHL flyttas ner till farmarligan AHL:

Dennis Rasmussen , Chicago Blackhawks/Rockford IceHogs

Joakim Nordström , Chicago Blackhawks/Rockford IceHogs

Klas Dahlbeck , Chicago Blackhawks/Rockford IceHogs

Alexander Fällström , Boston Bruins/Providence Bruins

Ludwig Karlsson , Dallas Stars/Texas Stars

Petter Granberg , Toronto Maple Leafs/Toronto Marlies

Sebastian Collberg , New York Islanders/Bridgeport Sound Tigers

Melker Karlsson , San Jose Sharks/Worchester Sharks

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons