Annons

RF fördelar 792 miljoner kronor i coronastöd

Nu är det klart med fördelningen av krisstöd och återstartsstöd till idrotten.
Riksidrottsförbundet, RF, delar ut totalt 792 miljoner kronor.
Idrott • Publicerad 24 juni 2021
RF har fördelat krisstöd och återstartsstöd till idrotten. Arkivbild.
RF har fördelat krisstöd och återstartsstöd till idrotten. Arkivbild.Foto: Ørn E. Borgen/NTB/TT

572 miljoner kronor går till kompensationsstöd, under coronapandemin, för årets första kvartal. Av dem går 513 miljoner kronor till 2 349 föreningar och 35 specialidrottsförbund får dela på 59 miljoner kronor.

"Början av 2021 var oerhört svår för många förbund och föreningar på grund av de restriktioner och det smittläge vi då hade. Det känns bra att nu kunna ge ekonomiskt stöd och vi vet sedan tidigare att kompensationsstödet verkligen gör skillnad även om ingen kan kompenseras fullt ut", säger ordföranden Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

Annons

Efter midsommar får föreningarna besked om utbetalningen.

Regeringen har även bidragit med 220 miljoner kronor till idrotten som ett ekonomiskt stöd för återstarten efter pandemin som tilldelas alla specialidrottsförbund. De fem förbund som får mest pengar är Fotbollförbundet med 18 miljoner kronor samt Friidrottsförbundet, Gymnastikförbundet, Handbollförbundet och Innebandyförbundet med 11 miljoner kronor vardera.

"Detta stöd ska se till att idrottsrörelsen orkar och klarar att lyfta blicken och se framåt för att investera i att återhämta vår verksamhet till den nivån vi befann oss i innan pandemin", säger Eriksson.

RF har begärt att få ytterligare 900 miljoner kronor i återstartsstöd för åren 2022–2024.2349 idrottsföreningar tilldelas 513 miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons