Annons

RF kräver besked om elstöd

Riksidrottsförbundets krav på den kommande regeringen: besked om elstöd.
"Jag förutsätter att de löften om högkostnadsskydd som utlovades före valet infrias", säger ordförande Björn Eriksson.
Sport • Publicerad 3 oktober 2022
RF:s ordförande Björn Eriksson. Arkivbild.Foto: Noella Johansson/TT

Måndagens möte med ordföranden och generalsekreterare i samtliga medlemsförbund och ledningarna i RF-SISU distrikt gav en tydlig signal.

Det finns en oro för vinterns elpriser.

Annons

Därför har Riksidrottsförbundet, RF, skrivit ett brev till Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Liberalerna.

Budskapet: krav på besked om elstöd.

"För föreningar som precis gått igenom pandemin kommer nu nästa kris där höga elpriser riskerar föreningarnas ekonomi samt att stänga ute barn och unga från träning och tävling", säger ordförande Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

"Vi som idrottsrörelse behöver ha förståelse för att vi går mot en kris för hela samhället och då också ska göra det vi kan. Jag förutsätter att de löften om högkostnadsskydd som utlovades före valet infrias då vi behöver stöd för att minska effekter av höga elpriser."

RF skriver att "det är en djup och bred oro som sprids bland föreningar där besked från kommuner är att is inte spolas, värmen sänks eller att hallar stängs ned helt" och att den största oron finns hos "idrottsförbund och föreningar som själva driver anläggningar och idrottsytor".

Eriksson:

"Utan lugnande besked från den kommande regeringen samt kommuner riskerar vi få en kedjereaktion där föreningar tvingas höja medlemsavgifter och tappa barn och unga som behöver idrottens gemenskap och aktiviteter för att må bra. Kommunerna har en avgörande roll och vi måste hjälpas åt att hitta lösningar", säger han.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons