Annons

Rydaholm utan Vasilj i derbyt

Två Kronobergsderbyn finns på kvällens meny i division 3 Sydöstra. Toppmatchen spelas på Kungshall där Rydaholm tar emot fräcka nykomlingen Moheda.
Sport • Publicerad 4 augusti 2010
Viktige Ivan Vasilj är tillsammans med Arianit Bunjaku avstängd i toppmötet med Moheda.
Viktige Ivan Vasilj är tillsammans med Arianit Bunjaku avstängd i toppmötet med Moheda.Foto: Mikael Svensson

Rydaholm saknar avstängda Arianit Bunjaku och Ivan Vasilj.

På den positiva fronten kan noteras att Joel Hjertberg, som för fyra veckor­ sedan opererades, snart är redo för comeback. Dock inte mot Moheda.

Annons

– Vi ska ge järnet och vi ska hitta farten i spelet igen, lovar Rydaholms tränare Henrik Larsson.

Moheda har full trupp och lagets tränare Sergej Prigoda är medveten om att hans lag står inför en svår uppgift.

– Ja, Rydaholm är på förhand en av de svåraste motståndarna i serien. Rydaholm är väl organiserat och rutinerat som lag, säger han.

Räppe , i stort poängbehov i botten, saknar Martin Olander inför hemmamötet med Älmhult. Dessutom har Christian Andersson en skada i lårets baksida och hans medverkan är därför tveksam.

– Senast mot Moheda, ett topplag i serien, spelade vi bra, men fick bara inte in bollen i mål. Jobbar vi vidare kommer också målen, säger Räppetränaren Patrik Isaksson.

Kollegan Kenneth Göransson i Älmhult såg ovan nämnda match.

– Räppe var bra i den matchen och borde tagit en poäng i Moheda. Vi får en tuff match, säger Kenneth, vars manskap vann vårens hemmamatch med hela 7–2.

I Älmhult saknas skadade Jonathan Petersson.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons