Rysare avgör

Det kommer att bli ett rafflade sammandrag i Falkenberg om tre veckor när lagen i elitseriens B-grupp träffas för sista gången. Det står klart efter helgens matcher i Växjö där BTK Frej både vann och förlorade.
Sport • Publicerad 21 februari 2011

Samtliga lag från ettan i serien till sexan är inblandade. Slutettan och tvåan är efter matcherna i Falkenberg klara för elitserien för nästa säsong. Trean till femman får kvala för att klara sig. Färdigspelat och nedflyttning blir det för lag sex till åtta.

Inför slutomgången ligger Frej efter söndagens matcher femma. I Falkenberg möter Växjötjejerna både sexan IK Juno och fyran BTK Safir. Att det kommer att bli en rysare är ingen underdrift.

– Bara vi har kul och spelar på, kommer det lösa sig automatiskt, säger Linn Sandström om vad som komma skall.

I går i Futurum visade Frejettan att hon ligger väl till formässigt. Visserligen startade dagen med två snöpliga singelförluster mot Lekstorp (förlust 4–1) på förmiddagen, där Nina Stenviken tog den enda Frejsegern.

Några timmar senare kom revanschen, både för laget och för Sandström själv. I hennes första match på eftermiddagen utklassade hon Falkenbergs Cecilia Kei med 3–0. I Linn Sandströms andra match vann hon för första gången i karriären mot rutinerade Anna Berglund efter att ha vänt det tuffa underläget 8–10 i skiljeset (matchbollar) till seger 13–11.

– Bordtennis är en väldigt taktisk sport, anledningen till att jag vann var att jag fullföljde min matchplan oavsett vad det stod i matchen.

Vad innebar din taktik?

– Att få bra returer och försöka undvika att slå på hennes backhand, så att inte hon kunde döda poängen, säger 19-åringen, som gör sin sjunde säsong i Frej.

Avgörandet i den totala matchen mot Falkenberg kom dock först i den avslutande dubbelmatchen där hemmaparet Marte Grutle Aasebö och Nina Stenviken besegrade motståndarna Cecillia Kei och Jennie Gustafsson efter en tuff femsetare till hemmapublikens förtjusning.

– 3–2 får vi vara nöjda med, förra mötet förlorade vi mot Falkenberg, men att vi tappade fyra poäng mot Lekstorp är jag inte nöjd med. Där var matcherna jämnare än resultatet, säger Frejtränare Sofie Herbertsson.

Gustaf Andersson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.