Så är formen på spelarna i EM-kvaltruppen
Målvakter:
Zecira Musovic, 24, Rosengård, 3 A-landskamper/0 mål
Har tagit ytterligare steg i utvecklingen i år, men är inte självskriven tvåa i landslaget. Tät kamp mellan henne och Jennifer Falk om vem som är förstavalet bakom Hedvig Lindahl.
Jennifer Falk, 27, Göteborg, 1/0
Har varit med i trupperna ett bra tag, men gjorde A-landslagsdebut så sent som i årets Algarve Cup. Gör en fin säsong i Göteborg, och uppmärksammades bland annat för en spektakulär dubbelräddning mot Eskilstuna förra helgen.
Emma Holmgren, 23, Uppsala, 0/0
Sent inkallad efter det att en knäskada stoppat givna förstamålvakten Hedvig Lindahl från spel. Holmgren, U23-landslagsmålvakt och viktig i allsvenska nykomlingen Uppsala, har varit med i några av Gerhardsson trupper tidigare, men har ännu inte debuterat.
Försvarare
Jessica Samuelsson, 28, FC Rosengård, 59/0
Börjar hitta tillbaka till gammal god form efter år av skadeproblem. Extremt nyttig längs Rosengårds högerkant med sin oerhörda löpkapacitet.
Magdalena Eriksson, 28, Chelsea, 62/6
Stod länge i skuggan av Nilla Fischer och Linda Sembrant, men är nu Sveriges klarast lysande försvarsstjärna. Lagkapten i storlaget Chelsea och given i en svensk startelva, antingen i mitten eller till vänster i backlinjen.
Amanda Ilestedt, 27, Bayern München, 33/3
Kommer med positiv känsla. Efter att ha fått begränsat med speltid i Bayern München en tid spelade hon hela matchen, och blev målskytt, i helgens 4–0-seger mot Werder Bremen.
Jonna Andersson, 27, Chelsea, 48/0
Har kanske inte den högsta stjärnstatusen i landslaget, men är högt aktad i Chelsea och ordinarie på vänsterkanten i det engelska mästarlaget. Användbar både som vänsterback och vänsterytter beroende på uppställning.
Fanns dock inte med i Chelseas trupp i helgen.
– Jag vilade bara och är redo för landslaget, sade hon till Corren efteråt.
Linda Sembrant, 33, Juventus, 120/11
En av Peter Gerhardssons favoriter och den enda som spelade alla VM-minuter under Sveriges väg mot bronset förra sommaren. Förlängde tidigare i år kontraktet med Juventus, fram till nästa sommar.
Nilla Fischer, 36, Linköping, 182/23
Var strålande under VM i fjol men skador har hållit henne borta från landslaget sedan dess. Nu spelar hon kontinuerligt i Linköping och är tillbaka i truppen. Startelvan? Inte lika självklart längre.
Har också varit sjuk den senaste tiden, och började därför på bänken i helgen.
Emma Kullberg, 28, Göteborg, 2/0
En av allsvenskans bästa mittbackar också den här säsongen, men nu i betydligt bättre omgivning. Kullbergs stora problem är att det i landslaget kryllar av bra spelare på just hennes position.
Mittfältare/anfallare
Kosovare Asllani, 31, Real Madrid, 140/37
Första säsongen som Real Madrid-spelare på riktigt efter det att CD Tacón nu officiellt införlivats i storklubben. Asllani är, precis som i landslaget, en av nyckelspelarna men formen är mycket oklar. Real har fortfarande inte spelat någon tävlingsmatch.
Caroline Seger, 35, Rosengård, 204/28
Landslagskaptenen har under sommaren visat att hon har mycket kvar att ge. En av allsvenskans bästa spelare hittills och fortsatt given i en svensk startelva.
Nathalie Björn, 23, Rosengård, 19/3
Omtyckt av Gerhardsson i och med sin mångsidighet. I Rosengård är hon mittback, i landslaget används hon framför allt som mittfältare. Allt svårare att hålla henne utanför startelvan.
Julia Zigiotti Olme, 22, Göteborg, 13/0
Fortsätter att vara en viktig pjäs i ett av Sveriges bästa lag. I landslaget väntar hon fortfarande på det där riktiga genombrottet.
Filippa Curmark, 25, Göteborg, 0/0
Enda oprövade kortet i den här truppen. Men Curmark har spelat till sig en ordinarie plats i ett av allsvenskans bästa lag, vilket säger en del. Kan spela centralt både i försvaret och på mittfältet.
Julia Roddar, 28, Göteborg, 6/0
Inkallad sedan både Fridolina Rolfö och Hanna Glas lämnat sent återbud. Stabil innermittfältare, viktigt ankare i topplaget Göteborg. Var med i VM-truppen förra året.
Sofia Jakobsson, 30, Real Madrid, 113/21
Reals/Tacóns främsta hot framåt förra säsongen med sju mål. Men precis som med Asllani är det svårt att säga var hon står formmässigt.
Lina Hurtig, 25, Juventus, 31/6
Landslagets färskaste utlandsproffs. Har ännu inte gjort debut i Juventus.
Olivia Schough, 29, Djurgården, 74/9
Tillbaka i landslaget efter en tid i den blågula frysboxen. Ligger bakom mycket framåt i Djurgården och har imponerat på Peter Gerhardsson hittills den här säsongen.
Loreta Kullashi, 21, Eskilstuna, 7/3
Tio mål och två assist på 15 matcher säger det mesta. Kullashi har legat bakom mer än hälften av Eskilstunas mål.
Mimmi Larsson, 26, Rosengård, 24/6
En lårskada oroar, Larsson har missat de två senaste matcherna med Rosengård. Fram till dess var formen bästa tänkbara och med elva allsvenska mål skuggar hon klubbkompisen Anna Anvegård i toppen av skytteligan.
Pauline Hammarlund, 26, Göteborg, 18/4
Gör ännu en stark säsong och har i hårdast möjliga konkurrens varit Göteborgs bästa anfallare. Åtta mål och tre assist hittills.
Anna Anvegård, 23, Rosengård, 14/3
Toppar allsvenskans skytteliga med tolv mål och bildar tillsammans med Mimmi Larsson ligans vassaste anfallsduo. Vet fortfarande inte hur det är att vara inne i en måltorka under karriären.
Stina Blackstenius, 24, Göteborg, 56/14
Skadad och kanske inte redo för mer spel än ett kortare inhopp mot Island. Men det räcker för att Gerhardsson ska chansa med Blackstenius.
Rebecka Blomqvist, 23, Göteborg, 3/0
Vindsnabb, pålitlig målskytt som egentligen fick nöja sig med U23-landslaget den här gången. Kallades in när Fridolina Rolfö lämnade återbud. Gjorde ett av Göteborgs mål i helgens 3–0-seger borta mot Djurgården.