Annons

Så ser svenska truppen till dressyr-VM ut

Den svenske förbundskapten i dressyr, Bo Jenå, har valt den trupp han tar med sig till VM i danska Herning. Och han är övertygad om att Sverige kommer att slåss om medaljerna.
Ridsport • Publicerad 13 juli 2022
Förbundskapten Bo Jenå har tagit ut sin trupp till dressyr-VM i Herning. Arkivbild.
Förbundskapten Bo Jenå har tagit ut sin trupp till dressyr-VM i Herning. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

VM-lagen tar ut en trupp bestående fyra ryttare och en reserv. Det svenska laget består av Therese Nilshagen på Dante Weltino OLD, Patrik Kittel på Touchdown, Jeanna Högberg på Astoria och Juliette Ramel på Buriel KH. Reservryttare är Antonia Ramel på Curiosity.

"Det är ett starkt lag. Vi har haft en väldigt bra start på säsongen och leder Nations Cup-ligan. Hästarna har visat otroligt fin form", säger Bo Jenå i ett pressmeddelande.

Annons

Jenå är segerviss:

"Vi ska vara med och slåss om medaljerna i Herning, helt klart."

I sådana fall vore det inte en dag för tidigt. Det var 24 år sedan Sverige tog sin senaste, och även första och hittills enda, VM-medalj. Då grävde man lagbrons i Rom och då fanns nuvarande landslagstränaren Louise Nathhorst med i laget. Nu hoppas Nathhorst på att medaljtorkan ska brytas.

"Om alla har en bra dag så kan vi ta medalj, det är absolut ingen omöjlighet. De behöver egentligen bara rida som vanligt. Vi har ett väldigt bra och rutinerat lag", säger hon i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons