Annons

Samuelsson nöjd sjua i sprint

I lördags var Sebastian Samuelsson tvåa i skidskyttesprinten i Nove Mesto.
I denna veckas sprint i Tjeckien var han inte lika snabb i skidspåret och fick nöja sig med sjunde plats efter att ha skjutit fullt.
Skidskytte • Publicerad 11 mars 2021
Sebastian Samuelsson.
Sebastian Samuelsson.Foto: Lubos Pavlicek/AP

– Jag tänkte efter lite snabbt och jag har skjutit fullt i sju av nio sprintar den här säsongen, det är fantastiskt bra. Nu är känslan att jag vill hem och träna i sommar och bli 15 sekunder snabbare, då blir jag oslagbar, säger Samuelsson till SVT.

– Det var kul att tävla men idag hade jag det lite tyngre i spåret.

Annons

Han var 30 sekunder efter den segrande fransmannen Quentin Fillon Maillet. Tarjei Bø, Norge, kom tvåa och italienaren Lukas Hofer trea.

Det var fransmannens första seger i sprint.

– I dag fungerade både skyttet och skidåkningen, det var 100 procent, säger Fillon Maillet till SVT.

Världscupledaren Johannes Tingnes Bø bommade två skott i det liggande skyttet och blev inte bättre än nia. Han lyckades inte säkra sprintcupen med den placeringen.

– Jag gjorde mitt bästa men ingenting fungerade i dag, säger Bø till SVT.

Sprintresultaten ligger till grund för lördagens jaktstart.

– Det kan bli en rolig helg, det gäller att få till skyttet och sen ta ryggar i spåret, säger Samuelsson.

Martin Ponsiluoma kom på 14:e plats med en bom, Jesper Nelin på 23:e med en bom och Gabriel Stegmayr 58:a efter att ha skjutit fullt. Alla svenskar får köra i jaktstarten.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons