Sanna om EM på hemmaplan: "En flickdröm"

Spela EM på hemmaplan om tre år.
Om det säger Östers landslagstjej Sanna Svensson:
– Vore helt fantastiskt.
Sport • Publicerad 21 juli 2010
Sanna Svensson, i mitten, skulle hemskt gärna spela EM i Växjö 2013.
Sanna Svensson, i mitten, skulle hemskt gärna spela EM i Växjö 2013.Foto: Sofia Ernerot

Mittbacken från Emmaboda hade säkert befunnit sig i Tyskland för tillfället. Om det inte hade varit för den där märkliga skadan som skedde inför U20-landskampen mot Frankrike i maj.

Ett ben i lilltån på högerfoten gick av. Det innebar att Sanna Svensson, 19, missade slutspelet i U20-VM, som just nu avgörs i Tyskland.

Sverige har utan Österspelaren vunnit gruppen efter sju poäng mot Nya Zeeland, Brasilien och Nordkorea (läs mer om det i artikeln under).

– Visst är det tråkigt att inte vara med, men roligt att det har gått bra. Laget är väldigt bra och samspelt, säger Sanna.

I kvartsfinalen väntar Colombia.

– Självklart blir det tufft, men jag hoppas de går vidare. Sedan får vi se vad som händer. De har stora chanser och det är inte omöjligt att det blir medalj.

Om tre år kan det vara dags för Sverige att arrangera ett mästerskap, EM (läs mer om det i artikeln bredvid).

– Det vore jättehäftigt. Man ser vilket lyft det blev för U21-killarna efter deras mästerskap förra året. Det skulle bli mer uppmärksamhet för damfotbollen då och det skulle verkligen vara jättekul för Växjö, arenan och staden.

Hur ser din karriär ut om tre år?

– Förhoppningen är att jag spelar med Öster i allsvenskan och att vi är ett etablerat lag, är med i toppen. Landslaget är självklart ett mål också.

Spela EM i Växjö, vad säger du om det?

– Det vore häftigt. En flickdröm man har haft, att spela ett mästerskap på hemmaplan, säger Sanna, som efter veckor av rehab började träna för fullt igen tidigare i veckan.

– Jättekul, jag har längtat efter det. Jag var med lite innan uppehållet, men avstod då från spel. Jag känner inte av skadan, den är helt läkt.

Ett välkommet besked för Öster, som återupptar seriespelet i söderettan den 8 augusti med match mot Stattena.

Per Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.