Annons

Santhe Dahls besked: "Växjö DFF:s ekonomi är stabil"

En tuff säsong är på väg att sluta med allsvensk degradering för Växjö DFF. Men dagen efter 0–1-förlusten mot AIK försäkrar Santhe Dahl att föreningens ekonomi är stabil.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Växjö • Publicerad 3 oktober 2021
Växjöföretagaren Santhe Dahl sitter bland annat i styrelsen för Växjö DFF AB.
Växjöföretagaren Santhe Dahl sitter bland annat i styrelsen för Växjö DFF AB.Foto: Filip Sjöfors

Växjöföretagaren, som tidigare varit Vida AB:s ägare, koncernchef samt VD och numera bland annat driver egna bolaget Santhe Dahl Invest AB, ställde på söndagen upp för en intervju med Smålandsposten.

Dahl, som sitter i Växjö DFF AB:s styrelse, har tidigare puttat in pengar för att säkra klubbens elitlicens och för att undvika en konkurs.

Annons

Hans engagemang i Växjös damfotbollsförening är pågående.

– Givetvis är mitt engagemang för damfotbollen i Växjö långsiktigt. Att tjejer ges bra förutsättningar att spela fotboll i Växjö är lika viktigt oavsett vilken division A-laget för tillfället spelar i, säger Dahl.

Han fortsätter:

– Men vi behöver ha både bredd och topp i föreningen. Därför är det viktigt att representationslaget direkt tar sig tillbaka till högsta serien om det skulle bli nedflyttning, vilket allt tyder på.

Santhe Dahl Invest AB är ett lönsamt bolag med stora ekonomiska tillgångar. Så länge det står bakom Växjö DFF finns en, med svenska damfotbollsmått mätt, unik ekonomisk trygghet.

”Vi har de ekonomiska möjligheterna att värva. Men det ska göras med klokskap. Satsningar och sparsamhet ska gå hand i hand.”
Santhe Dahl

Att innevarande säsong har varit tuff, inte bara sportsligt utan även ekonomiskt, är ingen hemlighet, men mot ovanstående bakgrund lär det ändå inte vara några röda siffror som redovisas när verksamhetsåret ska summeras.

– Jag vill inte gå in på hur mycket pengar jag gått in med utan konstaterar att Växjö DFF:s ekonomi är stabil. Det finns ingen anledning till oro, säger Dahl.

Hur tänker ni i Växjö DFF AB:s ledning kring satsningar framöver?

– Vi har de ekonomiska möjligheterna att värva. Men det ska göras med klokskap. Satsningar och sparsamhet ska gå hand i hand.

– När jag tidigare ledde Vida brukade jag efter en bra period säga att "nu gläds vi en kvart, sedan jobbar vi på som vanligt igen"...

Annons

Dahl framhåller alla nya namn i klubbledningen som en anledning till att han tror på en ljus Växjö DFF-framtid.

– Karl, Laura, Dennis och Patrik är alla engagerade, kloka och prestigelösa, säger Santhe när han beskriver VD:n med efternamnet Jansson, klubbchefen med efternamnet Solterbeck, sportchefen med efternamnet Popperyd och den säljansvarige med efternamnet Adaktusson.

Samtidigt är Dahl tydlig med att A-laget underpresterat under 2021.

– Målskyttet är problemet. Gör man inga mål vinner man inga matcher. Det är dessutom svårt att locka publik till Visma Arena om hemmalaget nästan aldrig gör mål. Sedan måste jag säga att vi haft maximal otur också med hela nio uddamålsförluster.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons