Säsongen över för Växjö Vipers

Växjö Vipers hade inte en chans i den femte kvartsfinalen mot Linköping. Hemmalaget vann med hela 9-1.
Därmed är Växjö utslaget ur årets SM-slutspel.
Linköping • Publicerad 25 mars 2018
En tung dag i Linköping. Victor Hansson och hans Växjö Vipers är utslaget ur slutspelet efter att ha blivit överfört i den femte kvartsfinalen.Foto: Lena Gunnarsson

Det var vinna eller försvinna som gällde för Växjö Vipers i den femte kvartsfinalen mot Linköping. Laget från Östergötland hade 3–1 i matcher och kunde avgöra matchserien inför hemmapubliken.

Växjö Vipers fick också en riktig mardrömsstart. Redan efter en dryg minut satt bollen bakom Eero Kosonen i Växjökassen. Och innan klockan ens tickat upp till fem spelade minuter kom 2–0.

Spelarna i Växjö åt sig dock in i matchen och tog över spelet allt mer. Reduceringen till 2–1 kom efter 5.40 när Jesper Sankell gjorde som så många gånger förut den här säsongen; drog in ett dragskott i mål från vänsterkanten.

Växjö låg också på för en kvittering. Närmast var målskytten Jesper Sankell med ett stenhårt skott i ribban efter drygt 13 minuter.

När ett Växjömål hängde som mest i luften åkte Felix Göthberg ut två minuter för att ha slagit iväg bollen efter avblåsning. Klockan stod då på 15.36. En utvisning som blev kostsam för Vipers. Linköpingsstjärnan Matej Jendrisak hade turen på sin sida när hans inspel från kanten träffade Ludwig Perssons klubba och lobbades över Växjömålvakten in i mål.

Med knappt tre minuter kvar åkte bortalaget på ytterligare en utvisning. Magnus Jansson trängde ut en Linköpingsspelare över sargen, på ett oschysst sätt enligt domarna. Också den här gången var Linköping effektivt och med 26 sekunder kvar av mittenperioden dundrade Joel Dagman upp bollen i krysset. Därmed gick Linköping till pausvila med en 4–1-ledning.

I den andra perioden fortsatte Linköping att vara hundraprocentigt i sitt powerplay-spel. När Johan Roos satt på utvisningsbänken ökade hemmalaget på sin ledning efter 10,59.

Växjö försökte skaka fram farliga lägen men spelarna i Linköping slet för att freda sitt mål. Samtidigt var hemmalaget fortsatt effektivt framåt, och gjorde 6–1 med knappt tre minuter kvar av perioden.

I slutperioden var det fullt fart framåt som gällde för Växjö. Redan efter åtta minuter plockade bortalaget målvakten för första gången. Men anfallsspelet fungerade inte alls. Linköpings däremot. Laget fortsatte att pumpa på och var långa stunder helt överlägset. Efter tre nya mål skrevs slutresultat till 9–1.

Nu får Växjö Vipers spelare ta semester. Linköping däremot spelar vidare i årets slutspel.