Annons

Saudisk VM-spelare ratas efter dopningsfall

Tidigare i veckan togs Fahad Al-Muwallad ut i Saudiarabiens VM-trupp.
Nu plockas 28-åringen bort från truppen.
Anledningen: Ett positivt dopningsresultat från februari.
Fotboll • Publicerad 13 november 2022
Saudiarabiens förbundskapten Hervé Renard (bilden) tog först ut Fahad Al-Muwallad i VM-truppen, men nu plockas 28-åringen bort.
Saudiarabiens förbundskapten Hervé Renard (bilden) tog först ut Fahad Al-Muwallad i VM-truppen, men nu plockas 28-åringen bort.Foto: Kamran Jebreili/AP/TT

Mittfältaren, till vardags i den saudiska klubben Al-Shabab, testade i februari positivt för det dopningsklassade preparatet furosemid, ett medel som används för att maskera andra otillåtna substanser.

Al-Muwallad stängdes av i 18 månader av saudiska antidopningsmyndigheter men enligt saudisk media sänktes straffet, vilket gjorde att han kunde bli uttagen i VM-truppen.

Annons

Antidopningsorganisationen Wada sägs ha tagit vidare beslutet till Cas, idrottens skiljedomstol, som ännu inte fattat något beslut.

Men efter att ha granskat fallet ytterligare, samt konsulterat med advokater, har Saudiarabiens förbundskapten Hervé Renard beslutat att plocka bort Al-Muwallad från VM-truppen som en "försiktighetsåtgärd".

Ersätter Al-Muwallad i VM-truppen gör Nawaf Al-Abed.

Saudiarabien inleder VM i Qatar med att möta Argentina den 22 november. I gruppen finns även Polen och Mexiko.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons