Annons

Schönbeck tackade nej till Schweiz

Växjö Vipers tränare Johan Schönbeck var på väg att bli förbundskapten i Schweiz. Men efter förhandlingar med schweiziska förbundsstyrelsen valde Johan att avstå från det tilltänkta uppdraget.
Sport • Publicerad 17 mars 2011

– Jag var inställd på att bli förbundskapten i Schweiz. Schweizarna ville skriva ett kontrakt med mig över fyra år och jag var bara beredd att ta två år. Jag såg inga möjligheter att coacha Schweiz efter VM 2012, säger Johan Schönbeck.

– Samma år börjar vår dotter Moa skolan och då vill vi bo här hemma.

Annons

Viperstränaren är ett aktat namn i innebandyn i Schweiz. Han har varit tränare i Bern i två omgångar, 2003-05 och 2006-08, och schweizarna visste vad de skulle få som coach. Alplandet tillhör sportens fyra stora.

– Jag har haft diskussioner med Schweiz sedan mitten av januari. Vi kom långt, men inte ända fram i förhandlingarna, säger Johan.

Nu får han istället ladda om för söndagens stekheta möte med Jönköpings IK i Teleborgshallen. En seriefinal värd namnet i södra allsvenskan.

– Det ska bli riktigt kul, säger Johan Schönbeck.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons