Annons

Fem spelare saknas när Växjö DFF avslutar cupspelet

Växjö DFF:s avslutande match i svenska cupens grupp 1 hemma mot Alingsås kommer att hanteras som en kombinerad tävlings- och träningsmatch.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Växjö • Publicerad 11 mars 2022
Mimmi Strömgren, här i match mot Rosengård, har gjort Växjös enda mål i cupspelet (hittills).
Mimmi Strömgren, här i match mot Rosengård, har gjort Växjös enda mål i cupspelet (hittills).Foto: Christian Örnberg
Matchguide

Växjö DFF-Alingsås United FC

När: Lördag kl 13.30.

Var: Sportfältet Teleborg.

Vad: Svenska cupens gruppspel, sista omgången.

Läget i grupp 1: Rosengård och Linköping gör upp om gruppsegern (i Malmö) medan Växjö och Alingsås kämpar för att undvika jumboplatsen.

– Nu när cupen är bränd för oss kommer vi inte att pressa spelare som är slitna eller småskadade, säger Växjö DFF-tränaren Olof Unogård.

Frånvarolistan är alltså längre än vanligt och består av målvakten Louise Högrell (vadkänning), högerbacken Amanda Altheden (avstängd), mittbacken Elin Karlsson (knä) samt mittfältarna Tilde Johansson (studier) och Hilda Gahnsby Dahl (huvudskada).

Annons

– Men de flesta av de sex spelarna lär vara tillbaka redan till nästa match, påpekar Unogård.

Inför lördagens match på Sportfältet ligger Växjö och Alingsås på delad jumboplats i grupp 1 med noll poäng och samma målskillnad (1–7).

– Givetvis vill vi inte sluta jumbo i gruppen. Dessutom är Alingsås ett lag som vi kommer att möta i Elitettan. Det finna alltså flera skäl att gå för det i helgen, säger Unogård.

”Vi är beredda på att möta ett lag som står upp och går in tufft i närkamperna.”
Olof Unogård

Ett tecken på att det kan bli en jämn match är att såväl Växjö som Alingsås föll med just 1–4 mot Linköpings FC, men för Växjös del var den matchen lite speciell.

– Vi var det bättre laget första halvtimmen och 1–1 i paus kändes logiskt. Sedan tillät vi tyvärr LFC att göra 2–1 direkt i andra halvlek och efter drygt 50 minuter blev Amanda Altheden utvisad. Efter det blev vår uppgift tuff, säger Unogård.

En tränare som i truppen till helgens match tagit ut två tjejer från ungdomsleden. Backen/mittfältaren Ella Nilsson (född 2004) och mittfältaren Freja Ekstrand (född 2005).

Spelare att hålla koll på i Alingsås är mittbacken Felicia De Feo, mittfältaren Rebecca Cameras och anfallaren Pernilla Milton.

– Alingsås är ett 4–3–3-lag som gjorde en bra insats mot Linköping så länge dom orkade. Vi är beredda på att möta ett lag som står upp och går in tufft i närkamperna, säger Olof Unogård.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons