Simon Sjöfors lämnar Älmhult - blir ny allsvensk tränare i Vittsjö

Simon Sjöfors lämnar tränaruppdraget i Älmhults IF och blir i stället tränare för Vittsjö GIK i damallsvenskan.
– Jag ser det som en härlig utmaning, säger Simon Sjöfors.
Sport • Publicerad 6 december 2012

Vittsjö var nykomling i damallsvenskan den gångna säsongen och överraskade hela fotbollssverige genom att besegra den ena storheten efter den andra och slutade sexa i tabellen. Thomas Mårtensson och Ulf Palmquist fick dessutom motta priset som årets tränare vid Fotbollsgalan, men efter säsongen stod det klart att tränarduon splittras.

Mårtensson blir kvar medan Palmquist har valt att varva ner och därför sökte Vittsjö efter en ny parhäst till Mårtensson.

Valet föll på Simon Sjöfors, 39 år.

– Jag och Thomas Mårtensson kommer ha en femtio-femtio-uppdelning och vi är ganska på det klara med hur vi ska jobba, säger Sjöfors.

Varför föll valet på Vittsjö?

– Jag hade bara mina tankar på Älmhults IF inför nästa år och då hörde Vittsjö av sig. Jag lät det smälta några veckor, men kände tillslut att det var så pass intressant för att tacka nej till, svarar Simon Sjöfors som inledde sin tränarkarriär som spelande assisterande tränare i Kristianstad innan han tog över huvudansvaret i moderklubben Älmhult i division 3 för två år sedan.

Hur ska det bli att träna damer i stället för herrar?

– Det ska nog inte bli några större bekymmer. De har två armar och två ben dem också och det är elva spelare i varje lag. Jag ser det som en jäkligt rolig utmaning och ser fram emot att få börja, säger Sjöfors vars kontrakt gäller en säsong med option på förlängning.

Hur ska Vittsjö överträffa eller åtminstone tangera årets succé?

– Det gäller att ha ett okej lag på pappret och det är jag övertygad om att vi får. Sen gäller det att få in lite spetskompetens också, säger Simon Sjöfors som inleder sitt nya jobb den 7 januari när Vittsjö inleder försäsongsträningen.

Vem som blir ny huvudtränare i Älmhult är inte klart än, men Simon Sjöfors tror och hoppas att det blir en lyckosam säsong för sin moderklubb.

– Jag är jättetacksam att Älmhult har förståelse för att jag tar den här chansen för att komma ett steg till i min tränarkarriär.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.