Annons

Simstjärnan nära comeback efter cancern

I februari förra året kom beskedet att den japanska simstjärnan Rikako Ikee, som bland annat sparrat mot Sarah Sjöström, drabbats av leukemi.
Nu, efter 10 månader på sjukhus, närmar hon sig comeback i tävlingsbassängen, rapporterar japanska medier.
Simning • Publicerad 11 augusti 2020
Rikako Ikee drabbades i fjol av leukemi men närmar sig nu comeback i simbassängen. Arkivbild.
Rikako Ikee drabbades i fjol av leukemi men närmar sig nu comeback i simbassängen. Arkivbild.Foto: Lee Jin-man/AP/TT

Simstjärnan Rikako Ikee har anmält sig till en tävling i Tokyo den här månaden, rapporterar lokala medier. Kommer hon till start blir det hennes första tävling sedan hon fick diagnosen leukemi förra året.

20-åriga Ikee var före cancerbeskedet ett av affischnamnen för Tokyo-OS och en av guldfavoriterna på 100 meter fjäril – Sarah Sjöströms paraddistans, som japanskan slog svenskan på i november 2018.

Annons

Japanskan har behandlats på sjukhus under 10 månader men kunde i mars i år återgå till träning. Enligt japanska medier har Ikee anmält sig till en tävling den 29 augusti där hon tänker simma 50 meter frisim – men en talesperson för arrangören vill inte kommentera om uppgifterna stämmer.

Ikee har tidigare sagt att hennes nya stora mål är OS i Paris 2024. Hon har inte meddelat huruvida hon tänkt om, och återigen siktar mot hemma-OS nästa år, sedan det flyttats fram ett år på grund av coronapandemin.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons