Sjätte raka nederlaget för Troja

Förlustsviten på sex raka matcher fortsätter att grina Troja-Ljungby i ansiktet. Borta mot Västerås föll Ljungbylaget med 5–1 (2–1, 2–0, 1–0) inför 1 977 åskådare.
Sport • Publicerad 23 februari 2011
Foto: 

Tredje perioden:

5–1 (2.05) Kalle Olsson (Dennis Rasmusson, Niclas Lundgren).

Analys: Den kompromisslösa forceringen på poäng uteblev från Troja-Ljungby i slutakten. I stället var det den tråkiga matchbilden – med Trojaögon sett – från de två tidigare perioderna som fortsatte i slutakten. Chansmässigt var det närmare tvåsiffrigt för hemmalaget än en kvittering för gästerna. Redan två minuter in i perioden dödar Kalle Olsson matchen definitivt med sitt andra mål för kvällen. I slutet på matchen skanderar Västeråsklacken "Troja åker ur i år". Med ett spel så som det såg ut i dag talar dess värre mycket för det.

Skotten: 5–5, totalt: 28–20.

Andra perioden:

3–1 (14.39) Jason Walters (Thomas Mitell, Jaroslav Jabrocky) i spel fem mot fyra.

4–1 (18.06) Kalle Olsson (Niclas Lundgren).

Analys: Västerås fortsätter att hålla i taktpinnen och skapar chanser gång på gång i ABB arena. Troja sticker dock upp i enstaka kontringar, men har svårt att etablera något eget spel. Satosaari har fortsatt med sitt fina målvaktsspel från den första perioden, men vad hjälper det när offensiven inte klaffar för Martin Karlssons Ljungbylirare. Ett powerplay för Västerås efter 12.42 (Niklas Karmhag) visade sig bli olyckligt för Troja. Precis när utvisningen nästan var avklarad styrde Västerås Jason Walters in 3–1. Frågan är om det var ridån som drogs igen när 4–1 kom tre och helv minut senare genom ett skott i krysset av Kalle Olsson? Inte mycket talar för smålandsseger i detta nu. Om man dessutom lägger i betänkande att Troja inte har tagit en enda poäng mot Västerås den här säsongen blir det än mörkare.

Skotten: 9–5.

Första perioden:

1–0 (4.18) Tobias Forsberg (Andreas Lindh, Evan McGrath).

1–1 (8.07) Andreas Sundin (Adam Miller, Joel Johansson).

2–1 (18.37) Tobias Forsberg (Lubomir Vaic, Niclas Lundgren).

Analys: Hemmalaget Västerås dominerade perioden från nedsläpp till paussignal och leder rättvist. 1–0 kom fyra minuter in då Tobias Forsberg rundade Tomi Satosaari i Trojaburen och satte dit pucken köksvägen. Minuterna senare kvitterar Andreas Sundin för trojanerna. Efter ett misslyckat powerplay för Troja-Ljungby återtar Västerås ledningen i slutminuterna – återigen av och med Tobias Forsberg. Tomi Satosaaris målvaktsspel håller Troja kvar i matchen så här långt. Skotten: 14–10.

Inför:

Dags för tredje gången gillt för Troja under säsongens sista (?) bortaturné? I de två tidigare matcherna på den sex dagar långa ligaresan utanför Ljungby har det blivit förluster mot både Almtuna (3–1) och Sundsvall (5–2).

Saknas i Trojas lag i kväll gör Mattias Persson, Sami Sandell, Alexander Edström och Niklas Enberg.

– Så klart ett tungt avbräck. Person och Sandell har i 80 procent av våra matcher varit helt outstanding, säger sportchefen och den assisterande tränaren Jerry Andersson om sina spelare som ligger trea (Persson) och tia (Sandell) i den totala poängligan.

Troja kommer att spela på tre centrar, fyra ytterforwardspar och sex backar. Tommi Satosaari vaktar gästernas målbur. Hur paren kommer att formeras väljer Jerry Andersson att hålla på tills matchstart.

Att möta Västerås har annars inte passat trojanerna så bra hittills den här säsongen. Vid de tre tidigare mötena har det blivit tre segrar för Mats Waltins svartklädda mannar.

– Vi har haft en bra känsla i laget inför alla matcher på slutet, men som bekant räcker inte det, utan det gäller att leverera i 60 minuter och det har vi inte gjort. Jag tror att det kan passa oss att även Västerås har mycket att spela för. Kan vi spela tight och sätta våra chanser kan det gå vägen. Vi har rest oss på nio förr, fortsätter Jerry Andersson, som tror att Troja måste ta nio, tio poäng på de fyra avslutande matcherna för att undvika kval.

Trojas fem senaste matcher: Sundsvall (b) 2–5, Almtuna (b) 1–3, Oskarshamn (h) 4–6, Mora (b) 1–6, Borås (h) 2–4.

Västerås fem senaste matcher: Borås (b) 4–1, Örebro (h) 4–2, Tingsryd (h) 2–3 (straffar), Rögle (b) 1–3, Malmö (h) 5–0.

Trojas lag:

Målvakt: Tommi Satosaari (Axel Brage).

Backpar: P J Atherton, Joakim Nettelbladt – Niklas Karmhag, Jesper Williamsson – Daniel Karlsson, Joel Johansson.

Centrar: Adam Miller, Mattias Nilsson, Johan Linnander.

Forwardspar: Mikael Ahlén, Istvan Bartalis – Andreas Sundin, Daniel Håkansson – Markus Nilsson, Patrik Kannerling, Mattias Åkesson, Oscar Holst.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.