Annons

Sjunde segern i rad för Malmö

Malmö Redhawks lyckades tre gånger om kvittera Färjestads ledning och vann till slut med 4–3 på straffar.
Segern var den sjunde i rad – en bedrift laget inte lyckats med sedan oktober 2016.
Ishockey • Publicerad 6 mars 2021
Lagkamraterna omringar Malmös Ponthus Westerholm efter hans kvitteringsmål till 3–3-mål mot Färjestad. Sedan avgjorde Malmö på straffar.
Lagkamraterna omringar Malmös Ponthus Westerholm efter hans kvitteringsmål till 3–3-mål mot Färjestad. Sedan avgjorde Malmö på straffar.Foto: Andreas Hillergren/TT

Han gjorde både 2–2 och 3–3. Ponthus Westerholm snodde vad som länge såg ut att bli Daniel Vikstens afton när Färjestad gästade Malmö Redhawks.

Färjestads målspruta hade nämligen både gjort 1–0 och 2–1.

Annons

Albert Johansson hade också gett bortalaget ledningen med sitt 3–2-mål.

Nöjd och missnöjd

Men med 30 sekunder kvar av matchen och med målvakten Oskar Alsenfelt i avbytarbåset såg alltså Westerholm till att Malmö för tredje gången i matchen kunde kvittera.

– Jag är nöjd med resultatet men inte med prestationen. Att vi har lyckats vinna tidigare hjälper säkert till när vi försöker komma tillbaka i den här matchen. Om vi är värda det eller inte, det är egentligen skit samma, säger tränaren Joakim Fagervall efter matchen.

– Kul för Ponthus som tar lägena och gör det väldigt bra.

"Stolpe in"

I straffläggningen tryckte Westerholm in ytterligare ett mål innan Adam Johnson avgjorde.

– Vi spelar som ett lag nu, med ett tryggt grundspel som alla köper in på. Vi gör ingen bra match och Färjestad är bättre än oss, men vi hittar ett sätt att vinna på. Vi har stolpe in och det är skönt, säger Westerholm.

TT: Vad säger du om dina två mål?

– Jag gjorde två riktigt dåliga perioder och fick lite utskällning mellan andra och tredje. Därefter skapar vi några lägen och jag får göra två.

TT: Vad sades i pausen?

– Vi undrade vad i hela världen vi höll på med, vi var missnöjda och fick en väckarklocka av Joakim. Det var bra gjort av honom.

Annons

Segern var Malmös sjunde i följd.

Noterbart är att man stod för exakt samma prestation, också med två poäng i den sjunde matchen, i oktober 2016.

Därefter föll man borta mot Örebro.

Även denna gång väntar Örebro borta i nästa omgång.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons