Annons

Skada stoppar Josef Elvby i kväll

I fredags var Josef Elvby en bollvinnare av rang på Östers mittfält när Varberg utklassades på Myresjöhus Arena.
I kväll tvingas han följa sina Österkompisar från tv-soffan när Sirius står för motståndet på Studenternas IP.
Sport • Publicerad 23 september 2014
Josef Elvby tvingas följa sina lagkompisar från tv-soffan när Öster gästar Sirius på Studenternas IP i kväll. Östers nyttige balansspelare på mittfältet är skadad. Foto: Lena Gunnarsson
Josef Elvby tvingas följa sina lagkompisar från tv-soffan när Öster gästar Sirius på Studenternas IP i kväll. Östers nyttige balansspelare på mittfältet är skadad. Foto: Lena GunnarssonFoto: 

– Vi har inte exakt koll på skadan, men det kan handla om en liten överansträngning i en muskel, berättar Josef Elvby som ska undersökas närmare i dag.

– Förhoppningsvis får vi ett bra besked och jag hoppas kunna vara aktuell till matchen mot Landskrona på fredag.

Annons

Att Smålandsposten långt före första avspark kan avslöja att Josef Elvby missar matchen i Uppsala på grund av skada är inte Östertränaren Roberth Björknesjös förtjänst.

När Robban i går kväll fick frågan om Öster kommer att göra någon förändring i truppen jämfört med 5–1-matchen mot Varberg svarade han ja. Men Östertränaren vägrade att berätta vilken spelare det är som utgår och vilken spelare det är som kommer in. Björknesjö var inte ens villig att säga om det är en av startspelarna mot Varberg som inte finns med i truppen mot Sirius.

Trots den märkliga mörkningen kan alltså Smålandspostens läsare, och inte minst alla nyfikna Österanhängare, få veta att nyheten handlar om Josef Elvby...

Som Josef och alla de andra Österspelarna uppträdde mot Varberg är det förstås ett stort avbräck att tvingas ändra i en uppställning som fick till en riktig fullträff.

– Vi gjorde en väldigt bra insats, vi var mycket heta i kampspelet och vi vann egentligen alla duellerna. Och det var skönt att få en storseger, tycker Josef Elvby.

Efter en match där det blev proppen ur och en femetta är det väldigt lätt att hylla målskyttar och andra spelare med offensiva plusvarianter. Men bakom ett frejdigt anfallsspel ligger det alltid ett hårt arbete bakom.

Och en av de som jobbade allra hårdast och vann hur många bollar som helst var just Josef Elvby. Han var strålande långa stunder och fick dessutom nöjet att servera en härlig djupledsboll till Alexander Henningsson som satte 5–1.

– Vi kom rätt in i duellerna och det kändes bra.

Josef Elvby tycker också att Östers många lagändringar slog väl ut.

– Det är klart att det blev jättelyckat när vi vann med 5–1. Men det är alltid nya förutsättningar i olika matcher.

Annons

Som i kväll på Studenternas IP.

– Sirius är ett spelskickligt och bra lag. Det blir nervöst att titta på tv, men jag tror att killarna kommer att lösa det bra, säger Josef Elvby.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons