Skadeskjutet Alstermo utan gnista i Uddevalla

Alstermo var inte riktigt på hugget, samtidigt som Kroppskultur hade en storspelande målvakt och vann det allsvenska mötet i Agnebergshallen med 29–27 (13–13).
Sport • Publicerad 10 december 2012

I våras besegrade Alstermo just Kroppskultur i de båda kvalmatcherna till allsvenskan, men Uddevallalaget fick senare en friplats och i går fick man en gruvlig revansch på planen också och två viktiga poäng i bottenstriden.

– Det var inte helt oväntat och tämligen välförtjänt. Dels för deras revanschbegär och dels att vi hade ett par skador och lite förkylning i truppen, säger Alstermos tränare Peter Hedin.

Bland annat kom både Mikael Bloom och Daniel Steen till spel efter att ha varit sängliggande och nådde inte upp till normal kapacitet.

Spelmässigt var dock Alstermo hela tiden med i matchen där lagen följdes åt målmässigt och när HF missade ett friläge vid ställningen 24–23 till hemmalaget som snabbt kontrade in 25–23 gick luften ur Alstermo de återstående fyra minuterna.

Den rätta gnistan saknades i Alstermo och i Kroppskulturs mål stod Petter Hansson för en jätte­match och räddade 20 skott.

Ska några spelare lyftas fram i det förlorande laget är det André Savic i defensiven och sjumålsskytten Johan Svensson i offensiven. Övriga Alstermomål gjorde Daniel Steen 6, Damir Futic 4, Ali Baloch 4, Mikael Blom 3, Philip Kjellander 2 och Robin Lundholm 1.

– Vi får glömma den här förlusten så snabbt som möjligt, även om det var en viktig match, och riktar in oss på nästa söndags hemmamatch, säger Hedin.

Då vänder serien och Kroppskultur kommer till Grytan i Alstermo.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.