Skäggigt Taif tog raka vägen mot mål

Tingsrydsspelarna behöver inte plocka fram raklöddret än. Spelar Taif lika övertygande som i gårdagens match mot Vita Hästen blir kvällens avgörande playoffmatch i Dackehallen rena rama raksträckan till kvalserien och Mikael Tisells pojkar kan låta slutspelsskäggen växa sig ännu yvigare.
Sport • Publicerad 16 mars 2010
David Laudius och Matt Davidson jublar efter Tingsryds 4?0-mål som den förstnämnde satte bakom Vita Hästens målvakt Tim Sandberg.
David Laudius och Matt Davidson jublar efter Tingsryds 4?0-mål som den förstnämnde satte bakom Vita Hästens målvakt Tim Sandberg.Foto: Filip Sjöfors

– Hela laget höjde sig fem procent från senaste matchen och det var lite mer jävla anamma i kropparna, sa Taiftränaren Mikael Tisell efter matchen.

Ett par segernycklar var att powerplayspelet och boxplayspelet fungerade väl, till skillnad från lördagsmatchen i Norrköping. Tre powerplay-mål satte Taif och med egna spelare i utvisningsbåset höll man nollan hela matchen.

Dock tilläts Vita Hästen reducera till 5–1 i spel fyra mot fem, men då var det redan avgjort.

Dessutom var det ett l a g de 2 860 åskådarna i hallen fick se på isen. Alla femmor levererade framåt och hjälptes åt i det defensiva jobbet.

Budskapet i det tal Tisell höll för sina spelare på samlingen drygt två timmar innan första nedsläpp gick ut på att ”våga lira hockey”.

Och det vågade de grönvita spelarna, även om det inledningsvis såg lite trögt ut.

Peter Johanson i målet motade mycket de första tio minuterna när Vita Hästen forcerade fram.

Tingsryd fick dock ordning på spelet och hann med att göra två mål innan perioden var slut, genom Henrik Bankelius och Simon Stark.

– Det var en mer fysisk match i kväll och lite högre fart än i Norrköping, sa Tisell.

Ett recept som passade Tingsryd alldeles utmärkt, för redan innan halva matchen var spelad kändes det avgjort efter att Christian Jacobsson gjort matchens snyggaste mål, efter en soloåkning med ett klockrent krysskott som avslutning, och David Laudius styrt in 4–0.

För som bekant är det få sistaperioder som Taif har förlorat den här säsongen.

Vita Hästen såg allt mer uppgivna ut och trots att tempot mattades en aning hann Matt Davidson, Johan Forsander och Joakim Hillding med att skjuta ytterligare tre mål för Taif.

I kväll är det dags för den tredje och avgörande matchen i Dackehallen och bibehåller Taif farten och energin blir det raka vägen till den allsvenska kvalserien, där förutom Oskarshamn och Sundsvall, även Nybro och Olofström är kvalificerade.

För Mikael Tisell vet att det är ett heltaggat Vita Hästen som kommer till spel i kväll.

– Det viktigaste är att alla förstår att det står 1–1 i matcher och 0–0 på resultattavlan.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.