Skara utjämnade SM-semin efter slutsekundsmål

Skara utjämnade SM-semifinalserien mot Skuru (1–1) i damernas slutspel – och det blev dramatiskt.
Hemmalaget vann med 28–27 efter ett avgörande i förlängningens sista sekund.
Handboll • Publicerad 9 april 2021
Skara utjämnade semifinalserien till 1–1 mot Skuru. Arkivbild.
Skara utjämnade semifinalserien till 1–1 mot Skuru. Arkivbild.Foto: Robert Nyholm/(TT

Det ska vara jämt när Skara och Skuru ställs mot varandra – den första semin vann grundseriesegrarna Skuru med 25–24.

I fredagens match gick de till pausvila i ledning (11–9).

Och Nackalaget gick ut starkt i andra halvlek, men matchen skulle svänga. Efter knappt 45 minuter gick Skara upp i ledning efter fem raka mål (16–14).

Men det var ingen som lyckades dra ifrån i slutet. Med två utvisningar under matchens slutminuter såg Skara ut att vara uträknat. Men de lyckades kämpa sig kvar – och Skuru förvaltade inte det sista anfallet vid ställningen 23–23.

– Vi har många gyllene lägen i matchen där vi kan gå ifrån och avgöra och ta riktning på matchen själv och bestämma. Men vi slarvar för mycket och då vinner man inte matcher, säger Skurus mittnia Daniella De Jong.

Matchen gick till förlängning.

Väl där fortsatte lagen att följas åt – till matchens absoluta slutskede. Med en sekunder kvar av förlängningen och ställningen 27–27 steg niometersspelaren Mikaela Johansson fram och tryckte dit segermålet.

– Skuru och vi har spelat väldigt jämna matcher den här säsongen. Så det är inte något nytt, sen har vi varit med om förlängningar i kvartsfinalen också så vi har börjat bli vana vid det, säger Skaras Melanie Felber till C More.

Semifinalserierna avgörs i bäst av fem matcher.