Annons

Smolk i Tingsryds glädjebägare

Tingsryds AIF avfärdade IK Pantern med 5–1 i går, men det var rejält med smolk i glädjebägaren efteråt då lagkaptenen Robin Olsson bröt ett finger.
– Han blir borta ett antal veckor, konstaterade Taiftränaren Martin Karlsson.
Sport • Publicerad 13 december 2013
TaifglädjeOscar Holst, Rasmus Johansson och Markus Persson skrattade gott när Taif bjöd på en målexplosion i början av tredje perioden. Tingsryd gjorde då tre mål inom 68 sekunder.
TaifglädjeOscar Holst, Rasmus Johansson och Markus Persson skrattade gott när Taif bjöd på en målexplosion i början av tredje perioden. Tingsryd gjorde då tre mål inom 68 sekunder.Foto: Filip Sjöfors
2?0-måletOlof Svensson (nummer 89) gjorde Tingsryds andra mål mot Pantern, fint framspelad av Emil Forslund. Det blev till slut 5?1 i Nelson Garden Arena.
2?0-måletOlof Svensson (nummer 89) gjorde Tingsryds andra mål mot Pantern, fint framspelad av Emil Forslund. Det blev till slut 5?1 i Nelson Garden Arena.Foto: Filip Sjöfors

Allettan startar den 3 januari och för Robin, som råkade ut för fingerbrottet i första perioden, blir det nu en kamp mot klockan i rehabiliteringen.

Fredagskvällens match inför 1 112 åskådare i Nelson Garden Arena kommer inte att gå till historien som någon höjdare.

Annons

Taif kunde vandra in till första pausvilan med en 1–0-ledning i ryggen, men spelet i första perioden gick verkligen inte som på räls. Pantern fick ett mål bortdömt efter 5.57 då pucken passerat mållinjen efter att Alvestadomaren Morgan Claesson blåst av.

Pantern bjöds också på två powerplay efter att Jacob Nilsson blivit utvisad en gång i anfallszonen och en gång i egen zon. Taifmålvakten Wictor Ragnewall fick visa sin höga klass på flera giftiga Panternskott.

Tingsryds 1–0-mål kom efter 7.58. Rasmus Johansson rakade in pucken sedan Panterns målvakt Mikael Broliden lämnat retur på Niklas Johanssons skott.

I slutet av första perioden hade Emil Forslund och Rasmus Johansson varsin bra läge till att utöka Taifledningen.

– Jag tycker att vi startade upp bra, ungefär som vi spelade under hela matchen mot Borås i onsdags. Men sedan dog det ut när vi åkte på några utvisningar, sa Martin Karlsson.

Andra perioden var bara 2.34 ung när Olof Svensson stötte in 2–0. Målet kom efter en omställning där hypersnabbe Emil Forslund bäddade för målet.

Underhållningsvärdet sjönk sedan avsevärt och det bjöds sannerligen inte på någon bra hockey. Taifmålvakten Wictor Ragnewall, som gjorde ett par riktigt svettiga parader, var ljuspunkten.

Pantern hann med att misslyckats i sitt tredje powerplay. Lika ineffektivt var Taif när Malmölaget åkte på tre raka utvisningar.

– Andra perioden var definitivt inte bra, det såg krampaktigt ut i båda lagen och det blev liksom inget spel, tyckte Taiftränaren.

En målexplosion av Taif i början av tredje perioden dödade matchen. Tingsryd gjorde tre mål inom 68 sekunder, 3–0 genom Carl Persson, 4–0 genom Markus Persson och 5–0 genom Niklas Johansson.

Annons

Mathias Bau Hansens 5–1-reducering efter 10.09 var ett tröstmål i ordets rätta bemärkelse.

– Kul att vi fick en sådan utdelning i tredje, men synd att Wictor Ragnewall inte fick hålla nollan. Han har bara släppt in två mål i de tre senaste matcherna och jag tycker att har gjort det bra under hela säsongen, berömde Martin Karlsson.

Målvakten Wictor Ragnewall var det stora glädjeämnet i gårdagens Taif. Den klart bästa femman bildade Rasmus Johansson och Tommy Juntunen bakom Oscar Holst, Niklas Johansson och Markus Persson.

Dessutom var Emil Forslund med sin blixtrande skridskoåkning sevärd. Det var också kul att se Carl Persson, född 1995, ta för sig och göra mål.

I morgon spelar Taif sin näst sista grundseriematch, mot Olofström på bortais.

Dessvärre utan Robin Olsson.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons